Vier de Dag van de Dans 2024!

0

Vier zaterdag 27 april 2024 de Dag van de Dans! Geniet deze negende editie maar liefst een hele week lang van dans workshops, voorstellingen, battles, feestjes en nog veel meer. Bovendien draait het programma dit jaar om een bijzonder thema: Dans & jong publiek. Trek je mooiste dansschoenen aan en beleef een inspirerende Dag van de Dans in heel Vlaanderen en Brussel!

Over Dag van de Dans

Voor het thema ‘dans & jong publiek’ heeft de Dag van de Dans zich laten inspireren door ambassadrice Carli Gellings. Zij is actief als maker en danser in het dans- en theaterveld voor jong publiek. Daarbij vindt ze het belangrijk dat kinderen en jongeren de kans krijgen om op jonge leeftijd in aanraking te komen met verschillende kunstvormen.

Dans is namelijk een krachtig instrument voor culturele groei, verbinding en expressie van de volgende generaties. Dit sluit goed aan bij de missie van de Dag van de Dans: Dans meer bekend én bemind maken in eigen land.

dag van de dans belgie brussel vlaanderen dansdag evenement

Wat valt er te beleven?

Het heet dan misschien de Dag van de Dans, maar eigenlijk geniet je de hele week van dans! Ontdek het diverse programma met workshops, voorstellingen, open lessen en lezingen. Aarzel niet en laat je uitnodigen door tal van gezelschappen, theaters, dansers en makers om ondergedompeld te worden in de dans.

Deze feestelijke dansweek nodigt iedereen uit om samen te genieten van dans in haar heerlijke diversiteit. Het wordt een groots dansfeest en een ode aan de dans over heel Vlaanderen & Brussel!

Naast de vele activiteiten waar je aan kan deelnemen, is er ook online veel te volgen. In de online serie ‘De kracht van dans voor jong publiek’ nodigt Carli Gellings je uit om samen met haar het dansveld voor jong publiek te verkennen. Zo gaat ze achter de schermen bij optredens, in gesprek met dansmakers en doet ze mee aan een interactieve dansvoorstelling.

laure anne iserief dag van de dans evenement dans
Foto: Laure-Anne Iserief