Volg de zoektocht naar de beste allround danser in nieuw dansprogramma ‘Project Dans’

0

Iedereen kan dansen‘, zo begon danser en presentator Redo de eerste aflevering van Project Dans. In dit gloednieuwe dansprogramma worden 30 danstalenten, variërend van gepassioneerde amateurs tot opkomende professionals, uitgedaagd om zich te bewijzen als de beste allround danser van Nederland. Wie zijn deze danstalenten, wie zijn de juryleden en welke dansuitdagingen kan je als kijker verwachten? Lees hier alles wat je moeten weten over Project Dans!

logo van project dans

Wat is Project Dans?

Project Dans is een nieuwe danswedstrijd van de makers van Project Rembrandt. Uit honderden audities zijn 30 getalenteerde dansers uitgekozen om deel te nemen aan de eerste aflevering ‘de selectie’. Na deze spannende selectieronde bleven slechts 10 dansers over die het dansavontuur aan mogen gaan.

Elke week duiken de deelnemers in één dansstijl, van ballet tot hiphop en van African dance tot Latin. Hierbij neemt een vooraanstaand choreograaf de deelnemers en de kijkers mee in de oorsprong en achtergrond van die stijl. Tegelijkertijd ondergaan de dansers een intensieve training, waarin zij de dansstijl onder de knie moeten krijgen.

Iedere aflevering bestaat uit twee opdrachten. De technische opdracht omvat het aanleren van 3 iconische moves, waarop ze vervolgens beoordeeld worden. Daarnaast voeren de deelnemers in de vrije opdracht duo-, trio- of groepschoreografieën uit voor een vakjury en publieksjury.

De dansers worden keer op keer uitgedaagd hun grenzen te verleggen en op het hoogste niveau te presteren. Totdat er in de finale één winnaar overblijft die de titel van beste allround-danser van Nederland wint. De kers op de taart voor de winnaar van Project Dans is een rol in de nieuwste dansvoorstelling van ISH Dance Collective.

Uitzending: Project Dans is vanaf 1 februari iedere donderdag te zien om 20:30 uur bij de NTR op NPO 1.

Wie is de presentator?

De presentator van Project Dans is niemand minder dan professioneel breakdancer Redo. Hij begrijpt als geen ander wat de deelnemers doormaken en hoe zwaar deze topsport is, zowel fysiek als mentaal. Zelf won hij in 2019 De Zwaan, de hoogste onderscheiding in de Nederlandse danswereld.

Redo: “Ik voel wat de dansers voelen. Ik weet wat ze doormaken als het lastig is. De danswereld is keihard. Ik kan ze helpen als ze er doorheen zitten en ze komen ook vaak naar mij toe voor feedback. Project Dans geeft een realistische kijk op de wereld van een danser.

danser redo npo danswedstrijd presentator

Wie zijn de coaches en juryleden?

De danscoaches Natascha Dejong en Nicholas ‘Shaker‘ Singer begeleiden de deelnemers vanaf de allereerste aflevering. Ze hebben allebei een succesvolle carrière als professioneel danser, choreograaf en coach. Bovendien zijn ze geen onbekenden in de wereld van dans tv-programma’s met ervaring bij So You Think You Can Dance, The Ultimate Dance Battle en Dancing with the Stars.

De vaste vakjury bestaat daarnaast uit artistiek leider van het Scapino Ballet Ed Wubbe en drievoudig wereldkampioen Hiphop Jennifer Romen. Zij beoordelen samen met een onafhankelijke publieksjury de uitvoeringen en kiezen iedere week weer één danser die Project Dans moet verlaten.

project dans coaches presentator

Wie zijn de deelnemers?

De deelnemers aan Project Dans delen allemaal de droom van een succesvolle danscarrière. Sommigen hebben al enige podiumervaring, terwijl anderen nu pas serieus werk willen maken van hun danspassie. Dit zijn de 10 dansers die de strijd zullen aangaan:

  • Nick komt uit Johannesburg in Zuid-Afrika. Hij heeft een urban dansopleiding afgerond en is naast zijn werk als postbode lid van een Christelijke dansgroep.
  • Anouk woont in Rotterdam en studeert aan een dansopleiding. Haar basis is contemporary, maar ook dansstijlen als jazz, commercial, tap, hiphop, modern, floorwork en heels zijn haar niet vreemd.
  • Kayva is net afgestuurd aan de Dans Academie. Momenteel is ze model en werkt ze aan het begin van haar danscarrière.
  • Anne studeert bewegingswetenschappen in Groningen. Ze danst al van jongs af aan en is vooral getraind in hiphop en streetdance.
  • Steven volgt een HBO-dansopleiding. Hij zat van kleins af aan op allerlei sporten en heeft een sportopleiding gedaan.
  • Sierra heeft een brede dansopleiding afgerond. Ze volgt momenteel een deeltijdstudie commerciële economie en geeft veel dansles in haar eigen dansstudio.
  • Lulu is geboren in New York en woont momenteel in Tilburg op kamers. Hier volgt ze een dansopleiding.
  • Louis is geboren in Zuid-Afrika. Hij leerde zichzelf Hip Hop dansen aan en is inmiddels manager van een dansschool, waar hij ook lessen geeft.
  • Esmee rondde een opleiding tot dansdocent af. Ze geeft veel dansles, onder andere aan mensen met een verstandelijke beperking.
  • Daniela komt uit Colombia en wilde als klein meisje al danseres worden. Tegenwoordig woont ze in Groningen en hoopt ze in Project Dans te laten zien wat ze allemaal in haar mars heeft zonder dansopleiding gevolgd te hebben.
project dans alle deelnemers en coaches in dansprogramma