Wat heb je nodig als je begint met dansen?

0

Iedereen kan beginnen met dansen! Het is altijd een goed idee om eens een dansles op te pakken, ongeacht je leeftijd of (gebrek aan) eerdere danservaring. Twijfel je over wat je allemaal nodig hebt voor jouw eerste dansles? Wij zetten alle dansbenodigdheden per dansstijl voor je op een rijtje, van klassiek ballet tot streetdance tot salsa dansen.

Klassiek Ballet

Bloch nodig voor de balletles balletkleding outfit

De basis van een ballet outfit bestaat uit een balletpakje, balletpanty en balletschoenen. Verder kan je de outfit afmaken met een tailleband, balletvestje, beenwarmers, balletrokje of een broekje.

Jongens dragen daarentegen een stevige, niet-doorschijnende balletlegging in plaats van een balletpanty.

Volwassen dragen over het algemeen een zwart balletpakje, terwijl kinderen vaak roze of wit dragen.

De meeste balletscholen hanteren kledingvoorschriften. Voor advies over de juiste balletartikelen kan je het beste bij de dansschool of bij de DANSWinkel.nl filialen terecht.


Moderne Dans

capezio dansoutfit voor moderne dans nodig kniebeschermers

Voor moderne dans heb je speciale dansvoetjes nodig. Dit zijn een soort sokjes die alleen de bal van de voet bedekken. Hierdoor lijkt het alsof je op blote voeten danst, maar bescherm je tegelijkertijd de voeten tijdens het draaien.

Daarnaast zijn dans kniebeschermers onmisbaar voor de contemporary dansles. Zo bezeer je de knieën niet tijdens het uitvoeren van grondoefeningen.

De rest van de outfit kan bestaan uit een legging of short gecombineerd met een balletpakje of topje. Een balletpakje met zwarte voetloze panty kan eventueel ook.


Jazzballet

bloch dansoutfit voor jazzles wat heb ik nodig

Tijdens de jazz dansles heb je speciale jazzschoenen nodig. Jazzschoenen zijn flexibele dansschoenen met een stevig hakje. Ze zijn gemaakt van leer of canvas. De zool bestaat vaak uit suède en is ontworpen om goed mee te kunnen draaien en glijden.

Daarboven draag je een jazzbroek. Dit is een flare model met wijder uitlopende pijpen. De jazzbroek is gemaakt van super stretchy en comfortabel materiaal.

Combineer de jazzbroek met een balletpakje of topje. De gehele outfit is vaak zwart van kleur om een rustige uitstraling te creëeren in de les.

Doe je aan tapdansen? Dan hoef je slechts de jazzschoenen te vervangen door tapschoenen!


Hiphop, Streetdance, Urban

bloch wat heb je nodig voor hiphop streetdance urban dans outfit

Het belangrijkste onderdeel van de Hiphop outfit zijn goede danssneakers. Draag een paar hoge danssneakers met splitzool. Dit heb je zeker nodig voor genoeg ondersteuning, demping en flexibiliteit tijdens het dansen.

Verder krijg je vaak veel vrijheid bij het kiezen van een outfit voor de Streetdance-, Urban- of Hiphop les. De één draagt graag een sportlegging, terwijl de ander liever voor een baggy joggingbroek gaat.

Draag dus vooral een comfortabele top en broek, waarin je goed kan bewegen. Bij DANSWinkel.nl vind je bijvoorbeeld leuke kledingsetjes met een bij elkaar passend dansshirt en legging.

Hiphop dansoutfit

Ballroom en Latin

rumpf ballroom latin dansschoenen outfit

Volg je een cursus stijldansen? Til je dansvaardigheden naar een hoger niveau en ga voor echte Ballroom- en Latin dansschoenen!

Dit zijn hoge kwaliteit dansschoenen met stabiele hak en een speciale suède zool. Hier kan je soepel mee draaien op de dansvloer.

Ballroom dansschoenen voor dames zijn te herkennen aan de gesloten neus. Daarentegen hebben de meeste Latin dansschoenen een open neus.

Daarnaast kan je eventueel ook gaan voor een comfortabele danssneaker met dunne splitzool en draaipunten.

Het is aan te raden om je eerste paar dansschoenen te komen passen in een dansspeciaalzaak, zodat een medewerker advies kan geven over de pasvorm.

 ballroom en latin dansschoenen voor dames en heren

Salsa, Bachata, Kizomba, Tango

rumpf bachata kizomba salsa dans outfit salsaschoenen

Hoge danshakken zijn niet weg te denken uit de wereld van Salsa, Bachata, Kizomba, Tango en High Heels class. Als je net begint met één van deze dansstijlen, is het geen probleem om op platte danssneakers te beginnen.

Uiteindelijk is het natuurlijk wel leuk om een paar hoge kwaliteit Salsaschoenen of Latin dansschoenen aan te schaffen van een professioneel dansschoenen merk, zoals Werner Kern, Nueva Epoca, Anna Kern, Diamant, Portdance of Rumpf.

Ook deze dansschoenen hebben een suède zool om goed te kunnen draaien op de dansvloer.

Vaak is de hak vrij smal en hoog. Dit lijkt misschien lastig om op de dansen, maar helpt daarentegen juist goed mee bij het uitvoeren van de dansbewegingen!

welke dansschoenen nodig voor latin en salsa kizomba bachata high heels danshakken