Ballet spitzen kopen in 5 stappen!

0

Het passen van je allereerste paar spitzen is een onvergetelijke mijlpaal. Maak een spitzen pasafspraak in een dansspeciaalzaak, waar de professionele spitzen medewerkers jou in iedere stap zullen begeleiden. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen of wat je kan verwachten? Wij leggen uit hoe je op de juiste manier jouw eerste paar ballet spitzen kan kopen!


Stap 1: Veiligheidscheck

Informeer eerst bij je balletleraar of je klaar bent voor spitzen. Je moet namelijk sterk en flexibel genoeg zijn en de voeten moeten zo goed als uitgegroeid zijn. Dit is belangrijk om zo veilig mogelijk op de punten van de tenen te kunnen staan. Eventueel kan je er ook nog voor kiezen om een medische keuring te laten doen bij een dansfysiotherapeut. Zo weet je zeker dat je er klaar voor bent!

spitzen passen kopen stap 1


Stap 2: Boek een afspraak

Toestemming ontvangen? Dan kan je een spitzen pasafspraak online boeken in het dichtstbijzijnde Danswinkel.nl filiaal. Een afspraak duurt gemiddeld 25 tot 50 minuten. Hoe meer informatie je kan geven vòòr en tijdens de afspraak, hoe effectiever deze zal zijn. Neem dus ruim de tijd en plan de dag niet helemaal vol.

spitzen passen kopen stap 2


Stap 3: Bereid je voor op de afspraak

De grote dag is aangebroken. Zorg ervoor dat je comfortabele kleding draagt, ​​wat je makkelijk kan opstropen. Knip een aantal dagen van te voren ook nog even de teennagels recht – en niet te kort – af.

spitzen passen kopen stap 3


Stap 4: Vind jouw pasvorm

Je bent aangekomen in de dansspeciaalzaak. Allereerst zal de spitzen medewerker je vragen om de voeten een beetje op te warmen. Daarna zal ze jouw voetvorm, flexibiliteit en kracht beoordelen en een aantal geschikte modellen spitzen voor je uitkiezen om te passen.

spitzen passen kopen stap 4


Stap 5: Het Cinderella moment!

Nu het leukste gedeelte. Onder begeleiding van de spitzen medewerker zal je verschillende soorten spitzen en maten passen, totdat jullie de perfecte pasvorm hebt gevonden. Daarna worden de juiste accessoires aanbevolen die je direct samen met de spitzen kan kopen, zoals teenbeschermers, een spitzen panty, linten en elastieken. Tot slot ontvang je je een officieel spitzen certificaat. Gefeliciteerd!spitzen passen kopen stap 5


En nu?

Nu dat je spitzen professioneel zijn aangemeten, is het tijd voor de volgende grote stap: De spitzen klaarmaken voor gebruik. Laat de spitzen wel eerst even goedkeuren bij de balletdocent, voordat je de linten en elastieken vastnaait. Zodra je de linten en elastiek hebt vastgenaaid en de leertjes heb opgeplakt, kan je eindelijk beginnen met het dansen op spitzen!

spitzen linten elastieken naaien hoe