Back to School Checklist: overkom spanning voor het nieuwe dansseizoen!

0

Het begin van een nieuw schooljaar is in zicht. De één verheugd zich erop, terwijl de ander de voorbereidingen het liefst zo ver mogelijk uitstelt. Voor dansers betekent Back to School ook de start van een nieuw dansseizoen. Oftewel, nog een langere to-do lijst. Begin je aankomend jaar aan een dansopleiding, ga je voor de eerste keer op dansles of ben je uit je dansspullen van vorig jaar gegroeid? Lees dan verder voor onze beste Back to Dance tips en ga straks met plezier (terug) naar de dansschool!

1. Zorg dat je kleding past

Heb je vorig jaar al danslessen gevolgd of ken je leeftijdsgenootjes die op dezelfde dansschool zitten? Dan heb je vast al wat danskleding in je kast liggen. Na de zomer groeispurt is de kans helaas groot dat je overal uit bent gegroeid. Hoe vervelend is het om na de eerste dansles erachter te komen dat je tenen als sardientjes in de danssneakers zijn gepropt of de schouderbandjes van je balletpakje een pijnlijke rode striem achterlaten.

Pas daarom een aantal weken voor het nieuwe dansseizoen al je danskleding goed door. Zorg ervoor dat je dansschoenen (voor iedere stijl!) niet knellen om blessures door het jaar heen te voorkomen. Als je eenmaal weet wat je allemaal al hebt en wat je in een maatje groter moet kopen, kan je gerust doorgaan naar onze volgende tip.

sodanca danspanty's in alle kleuren

2. Maak een checklist

Voordat je begint met winkelen, is het handig om een lijstje te maken van alle benodigdheden. Op de meeste dansscholen moet je je houden aan bepaalde kledingvoorschriften per les en leeftijdsgroep. Meestal stuurt de dansschool daarom een kledinglijst met de juist uniformen. Heb je deze nog niet ontvangen? Neem dan even contact op met de dansstudio. Indien er geen strenge kledingeisen zijn, kan je in principe zelf kiezen wat je draagt tijdens de les. Volg daarvoor onze handige Back to School checklist:

(Klik op de lijst om jouw checklist te downloaden en uit te printen)

back to school checklist alle filialen

3. Schaf op tijd je spullen aan

Kledinglijst bij de hand? Bezoek dan ruim op tijd een dansspeciaalzaak. In de drukke Back to School periode is de kans namelijk aanwezig dat jouw benodigdheden net uitverkocht zijn, waardoor je 1 à 2 weken op je spulletjes moet wachten.

Kom gerust langs één van de Danswinkel.nl filialen in Amsterdam, Den Haag, Hilversum, Rotterdam en Eindhoven. Wij werken met dansscholen door heel Nederland samen en helpen jou graag met het vinden van de geschikte kledingvoorschriften voor het nieuwe dansseizoen.

Werkt jouw dansschool al samen met Danswinkel.nl? Bekijk dan de partnerpagina van de dansschool
om alle kledingvoorschriften gemakkelijk in één keer online te bestellen. Let bij het online bestellen wel goed op de verwachte levertijd van ieder dansartikel en neem indien nodig contact op met Danswinkel.nl om te overleggen over de levering.

Shop Back to School

 

danswinkel den haag pasvorm balletpakjes ballet rosa

5. Wees up-to-date met alle informatie

Misschien heb je al wat voorbereidende mailtjes van de dansschool binnen gekregen. Vaak ontvang je een aantal weken voor de start van het dansseizoen je kledinglijsten, roosters, eventuele regelgeving en informatie over de dansschool. Zet alle ontvangen informatie alvast in een apart mapje in je mailbox of houd overzicht door alles in één document te zetten. Zo kan je alle informatie gemakkelijk terugvinden wanneer het schooljaar eindelijk begint.

6. Heb zelfvertrouwen!

Maak je vooral geen zorgen over de dingen die je nog niet kan of kent. Je zit immers om dansles om te leren. Dus loop doelgericht de studio binnen en begin rustig op te warmen. Raak bovendien niet geïntimideerd door andere dansers, maar maak juist een praatje. Je zal als snel ontdekken dat jullie allemaal dezelfde passie delen: Dans!

back to school bloch nieuwe dansseizoen

7. Extra aanraders:

  • Koop een stevige danstas. Hier kan je alvast de dansspullen die je hebt gekocht in klaar leggen.
  • Bekijk de routes en reistijden naar de locatie. Moet je een stuk fietsen of met het OV? Voeg dan een lekker warm joggingpak toe aan je kledinglijst!
  • Voorkom verslapen of vermoeidheid door je ritme alvast langzaam op te bouwen.
  • Oefen van te voren je haarstijlen. Zo weet je direct of je nog haaraccessoires tekort komt voor de perfecte balletknot, een french twist of ingewikkeld vlechtwerk.