Waarom dragen artiesten en dansers netpanty’s en glanspanty’s?

0

Je hebt vast wel eens een dansvoorstelling, musical of popconcert bezocht. Vraag je je ook wel eens af hoe de artiesten er altijd zo perfect uit zien op het toneel? Zelfs in de onflatteuze podium lichten is er geen los plukje haar of krasje op de benen te bekennen. Wij delen één van de geheimen in de wereld van dans en theater: fishnet- en shimmer panty’s. Zo goed als iedereen draagt ze! Ontdek waarom dansers glans- en netpanty’s dragen en waar ook jij een professionele netpanty kan kopen.

Meer lezen over de geschiedenis achter netpanty’s? Ga naar ons artikel: ‘De ontwikkeling van fishnet panty’s: van pin-ups tot punks tot popsterren‘.

Welke artiesten dragen fishnets en waarom?

1. Popsterren

Artiesten van vandaag de dag, zoals Beyoncé en Taylor Swift, dragen vaak meerdere lagen fishnet panty’s over elkaar heen. Bovendien combineren ze dit vaak ook met shimmer panty’s. Door eerst een shimmer panty aan te trekken met daaroverheen een fishnet panty lijkt je huid gladder en steviger. Putjes en rimpels in de huid worden onzichtbaar door de glanzende shimmer panty. De fishnet panty eroverheen geeft een liftend effect, accentueert de spieren en zorgt ervoor dat kostuums niet gaan schuiven of draaien tijdens een optreden.

beyonce bruno mars super bowl 2016 fishnet pantt's

2. Ballroom- en Latin danseressen

Om dezelfde eerdergenoemde redenen worden zowel shimmer panty’s als fishnet panty’s standaard gedragen tijdens Ballroom- en Latin danswedstrijden. Shimmer panty’s laten de benen slanker, gespierder en bruiner lijken. Dit laat je persoonlijke dansstijl, techniek en lijnen nog beter naar voren komen.

Tijdens Latin dragen dames voornamelijk danshakken met open teen. Hierdoor ontstond er ook meer vraag naar specifieke modellen panty’s die de tenen vrij houden. Zo krijgen je tenen alle vrijheid om in de dansschoenen te bewegen en steekt er geen stukje panty uit aan de voorkant. Tegelijkertijd ervaar je wel de liftende effecten van shimmer- en netpanty’s.

female dancer on her toes in stockings and heels shoes

3. Verschillende soorten uitvoerende dansers

Niet alleen dansers uit de Latin- en Ballroom scène zijn bekend met de effecten van netpanty’s. Hedendaagse performers met verschillende achtergronden dragen ze ook. Tijdens Jazzdans, Tap en Musical optredens draag je veelal zwarte netpanty’s in combinatie met dichte dansschoenen.

Daarnaast dragen buikdanseressen regelmatig netpanty’s tot net onder de buik of juist helemaal tot hoog in de taille. Ook bij dansstijlen als Flamenco, Argentijnse Tango, Burlesque en showdans zie je veel fishnet panty’s.

capezio cadence cg19 tapschoenen netpanty fishnet panty afbeelding nog niet gebruikt

4. Mannelijke performers

Tegenwoordig hebben veel ‘vrouwelijke’ dansvormen zich zo ontwikkeld dat ze zowel door dames als heren worden beoefend. Denk aan spitzen training en high heels danslessen, waar steeds meer mannen te vinden zijn.

Ook Drag performers kunnen niet meer zonder netpanty’s. Door middel van meerdere lagen shimmer en fishnet panty’s kunnen ze de heupen en billen “boetseren.” Eigenlijk net als Beyoncé, maar dan met kussentjes en foam laagjes eraan toegevoegd. Nog een voordeel van het dragen van meerdere lagen shimmer- en fishnet panty’s is dat stoppeltjes vaak nauwelijks of helemaal niet meer zichtbaar zijn.

Soorten glans- en netpanty’s

Dansmerken als Papillon, Pridance, Capezio en Rumpf bieden hoge kwaliteit fishnet en shimmer panty’s in verschillende kleuren. Professionele fishnet panty’s, ook wel ‘high performance fishnets‘ genoemd, gaan langer mee door een verstevigd stukje stof aan de onderkant van de voeten. Dit voelt comfortabeler aan in dansschoenen.

Daarnaast onderscheiden professionele danspanty’s zich door het gebruik van super stretchy en extra sterke materialen. Mocht er toch een gaatje in komen, dan zijn fishnet panty’s vaak gemakkelijk te repareren met een paar handsteekjes. Fishnet panty’s gaan hierdoor veel langer mee dan reguliere panty’s die na het krijgen van een ladder zo goed als onbruikbaar zijn.

Voor een gestroomlijnde look met een speelse touch kun je kiezen voor fishnet panty’s met een achterbeen naad. De verticale naad verstevigd de panty en laat de benen langer lijken. Er bestaan vele soorten bijzondere opties, zoals netpanty’s met teen ring of bezaaid met strass steentjes voor een opvallend effect.

Shop danspanty’s in huidskleuren