Dans de zomer door: 8x buiten dansen met festivals en workshops!

0

Het zogeheten ‘dansseizoen’ mag dan wel afgelopen zijn, in de zomermaanden dansen we nog steeds volop! Niet alleen tijdens de grote dansfestivals of zomer danscursussen, maar ook gewoon heerlijk buiten. Kan je geen genoeg van dans krijgen? Voetjes van de vloer; want hier kan je allemaal dansen deze zomer.

werner_kern_christina_dansschoenen_voor_buiten_met_lederen_zool-removebg-preview

Tip!

Schaf speciale dansschoenen voor buiten aan en voorkom pijnlijke voeten en versleten dansschoenen. Ga bijvoorbeeld voor Latin dansschoenen met een lederen- of plastic zool.

Liever geen hakken? Danssneakers met rubberen splitzool en draaipunten zijn een echte aanrader als je op zoek bent naar flexibiliteit, demping en comfort.

1. Summer Breeze

Inmiddels een echt begrip in de (Amsterdamse) dansscène. Summer Breeze is een Latin dansfestival op het Westergasterras. Geniet deze zomer weer van de tropische vibe, de vele verschillende Latin-muziekstijlen en dansmoves, de workshops, de cocktails, het flaneren, de diversiteit aan mensen en leeftijden, de heerlijke hapjes en uiteraard de zon!

Locatie: Westergasterras, Amsterdam
Data: 1 juni t/m 31 augustus, elke donderdag vanaf 18.00 uur
Stijl: Latin, Salsa, Bachata

Supadance buiten dansen zomer dans latin salsa bachata

Foto: Supadance

2. Tango in het Oosterpark

Ieder jaar kan je gratis meedansen tijdens deze heerlijke Tangosalons in het Amsterdamse Oosterpark. Het evenement bestaat uit vijf salons. Ieder op de tweede zondag van de maanden mei t/m september. Hoewel de dansavonden open zijn voor iedereen, is het aan te raden om iets van ervaring te hebben met de Argentijnse Tango.

Locatie: Oosterpark Muziekkoepel, Amsterdam
Data: 13 augustus & 10 september, 15:00-18:00 uur
Stijl: Argentijnse Tango

3. Het Grote Fijne Festival

Volledig verbonden zijn met jezelf, de natuur en de groep. Het Grote Fijne Festival staat in het teken van vrije dansvormen. Laat je helemaal gaan met tijdens een Ecstatic Dance ervaring, doe mee met de inspirerende workshops, ga op een innerlijke reis tijdens een ceremonie, zing mee met de concerten of kom heerlijk tot rust in de natuur. Alle activiteiten en maaltijden zijn bovendien inbegrepen in de ticketprijs. Go with the flow!

Locatie: Landgoed Energy Up
Data: 10 t/m 15 september
Stijl: Ecstatic Dance, vrije dansvormen, yoga

4. Blues Fuse Festival

Dit wil je niet missen: drie dagen lang live blues en fusion muziek, dj’s en dansworkshops in het hart van Nederland. De eerste editie van dit blues and fusion dansfestival in Utrecht belooft een magisch weekend te worden. Het rijke erfgoed van bluesmuziek wordt gecombineerd hedendaagse fusiondans. Bovendien is dit is de perfecte kans om kennis te maken met blues, fusion, lindy hop en swing dansen.

Zeggen deze stijlen je niks? Lees dan ons artikel: Wat is Swing dansen?

Locatie: Utrecht diverse locaties
Data: 25 t/m 27 augustus
Stijl: Blues, Fusion, Swing, Lindy Hop, Jazz

werner kern buiten dansen op nueva epoca taylor

5. Striktly Summer Stadhuisplein

Dinsdagavonden in Rotterdam zijn een echt zomerfeest! Dan stroomt het Stadhuisplein namelijk vol met honderden Salsa- en Bachata dansers voor de feestjes van Striktly. Vanaf dinsdag 20 juni geniet je tien avonden lang van muziek, dans en zon. Tussen 18.30 en 19.00 uur is de entree zelfs gratis, daarna kost het 6,50 euro.

Locatie: Stadhuisplein, Rotterdam
Data: 20 juni t/m 22 augustus, 19.00-23.00 uur
Stijl: Salsa, Bachata

6. Shine Festival

Als je bekend bent met de Striktly dansavonden, staat het Shine festival vast al in je agenda! Naast de bekende Striktly Salsa DJ’s, zijn er nog drie andere podia met de beste salsa- en bachatamuziek. Ook kan je deelnemen aan de diverse workshops van professionele docenten of lekker uitrusten en genieten van heerlijk eten op het terras. Kun jij nog niet dansen? Geen zorgen! Hier leer je zo een aantal basispassen, zodat je direct de dansvloer op kunt.

Locatie: Afrikaanderpark, Rotterdam
Data: 23 juli, 14:00-21:30 uur
Stijl: Salsa, Bachata

7. Summer Dance Forever

Dansers uit de hele wereld verzamelen zich elke augustus in de stad Amsterdam voor dit spectaculaire evenement. Summer Dance Forever is een Internationaal Hiphop dansfestival waar je andere topdansers leert kennen, geïnspireerd raakt  door de creatieve battles en bovendien je eigen dansskills kan verbeteren. Oftewel, geniet zeven dagen lang van Hiphop workshops, battles, optredens en feesten.

Locatie: Paradiso, Amsterdam
Data: 22 t/m 28 augustus, 15:00-18:00 uur
Stijl: Hiphop, Urban

8. ZaanFolk Festival

Het zevende ZaanFolk Festival vindt plaats op zaterdag 15 juli om 13:00 uur in het Wilhelminapark in Wormerveer. Om 19:00 uur sluiten daar de poorten en wordt de muziek verplaatst naar Café De Melterij, schuin tegenover het park. Tijdens het festival is van alles te beleven, waaronder live muziek, Balfolk workshops, een open podium en diverse kinderactiviteiten. De toegang tot alle optredens is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld.

Niet bekend met Balfolk? Dat maakt niet uit! Lees vooral eerst even ons artikel: Wat is Balfolk?

Locatie: Wilhelminapark, Wormerveer
Data: 15 juli, vanaf 13:00 uur
Stijl: Balfolk

balfolk dansstijl op festival