Bij deze Summer Schools en Danskampen kan je dansen deze zomer!

0

Of je nu een professional (in opleiding) bent of voor de eerste keer kennis maakt met dans; een dans zomercursus is een ervaring om nooit meer te vergeten! Summer schools zijn het moment om even helemaal uit je comfort zone te stappen. Bovendien leer je ontzettend veel nieuwe vrienden kennen, breid je je danskennis uit en zijn de dagen gevuld met allerlei zomerse activiteiten. Bekijk ons overzicht van de leukste dans summer schools van 2023!

Wij hebben de summer schools opgesplitst in drie soorten: danskampen, danscursussen en (pre)-professionele intensives. Lees snel verder en ontdek welke het beste bij jou past.


1. Danskampen

Dance Bootcamp 2021 zomerkamp

Wat is een danskamp? Dit zijn zomerkampen, maar dan met danslessen toegevoegd. Hierbij dans je, eet je en vaak slaap je zelfs op de kamplocatie met leeftijdsgenootjes. Daarnaast heb je tal van gezellige kampactiviteiten, zoals een kampvuur, disco, zwemmen en spelletjes. Danskampen zijn laagdrempelig en geschikt voor ieder niveau.

DanceBootCamp

Als je uitkijkt naar zes dagen lang bezig zijn met dansen, zit je bij DanceBootCamp helemaal goed. Dit dans zomerkamp is geschikt voor dansers vanaf 13 jaar en van ieder niveau.  Van hard werken tot marshmallows bij het kampvuur en van samen een schitterende dans neerzetten voor de eindpresentatie tot de slappe lach op de bonte avond; dat is DanceBootCamp.

Week 1: Locatie Datum Leeftijd
Loon op Zand 29 juli – 3 augustus 2023 13+
Week 2: Locatie Datum Leeftijd
Loon op Zand 5 – 10 augustus 2023 13+

Danskamp Utrecht

Droom jij wel eens van een hele dag dansen, spelen, swingen en leuke dingen kan doen? Zoek jij nog een super toffe activiteit voor de zomer? Wil je nieuwe dans vrienden leren kennen? En ben jij 4 t/m 11 jaar oud? Kom dan deze zomer naar Danskamp Utrecht en laat jouw droom werkelijkheid worden! Dit zijn dagkampen zonder overnachting, wat het kamp ook geschikt maakt voor de jongste kindjes!

Cursus 1: Locatie Datum Leeftijd
Utrecht 14 – 15 augustus 2023 4-5 jaar
Cursus 2: Locatie Datum Leeftijd
Utrecht 16 – 18 augustus 2023 6-8 jaar
Cursus 3: Locatie Datum Leeftijd
Utrecht 16 – 18 augustus 2023 9-11 jaar

SummerMoves Danskamp

Naast alle leuke en reguliere zomerkamp activiteiten dans jij tijdens het SummerMoves Danskamp elke dag een aantal uur. Er is een danszaal met een mooie spiegelwand en een fijne vloer. De week sluit je af met een spetterend optreden voor alle kampgenoten. De danslessen worden vol enthousiasme gegeven en plezier staat voorop!

Diverse weken/groepen: Locatie Datum Leeftijd
Beekbergen 9 juli – 19 augustus 8-18 jaar

2. Danscursussen

balletles voor volwassenen

Wat is dan het verschil tussen een danskamp en een dans zomercursus? Danscursussen draaien voornamelijk om de danslessen zelf. Meestal heb je de keuze uit dagcursussen of weekcursussen en kan je zelf bepalen welke lessen je allemaal wilt volgen. Hierdoor kan het niveau en de leeftijdscategorie per les verschillen. Vaak kan je gewoon terecht bij de lokale dansschool in de buurt voor zomer danslessen. Wel zo gemakkelijk!

Crea Zomercursussen

Woon je in (de buurt van) Amsterdam? Bekijk dan een keertje de Crea danscursussen. Crea is het culturele studentencentrum van Amsterdam en ieder jaar komen ze met een divers aanbod zomercursussen. De meeste cursussen hebben een laag instapniveau, waardoor iedereen met een interesse in dans mee kan doen. Bovendien heb je de keuze uit ontzettend veel soorten stijlen, waaronder AfroMix, improvisatie, klassiek ballet, contemporary, house, femme confidence en urban fusion.

Locatie Datum Leeftijd
Amsterdam 10 juli – 19 augustus 2023 18+


3. (Pre)-Professionele Intensives

welke dansstijl past bij mij summer school royal ballet kledingvoorschriften

Royal Ballet School Summer Intensive

Als je op weg bent naar een professionele danscarrière is het belangrijk om in vorm te blijven in de zomervakantie. Hierdoor wordt vaak van je verwacht dat je een summer school volgt. De bekendste summer intensives dragen veel prestige met zich mee en vereisen een hele auditie procedure. Goed voor je CV én voor je persoonlijke ontwikkeling als danser!

Amsterdam International Summer School

Klassiek- en modern ballet op hoog niveau met lessen van bekende dansdocenten en internationale topdansers. Georganiseerd door de Nationale Balletacademie in samenwerking met het Nationale Ballet. De cursus vindt bovendien plaats in de balletstudio’s van Het Nationale Ballet in hartje Amsterdam.

Cursus 1: Locatie Datum Leeftijd
Amsterdam 18 – 21 juli 2023 12-14 jaar
Cursus 2: Locatie Datum Leeftijd
Amsterdam 11 – 21 juli 2023 15-21 jaar

HJS Summer Intensive

3 weken lang lessen en workshops in een breed scala aan stijlen en technieken, variërend van repertoire tot co-creatie en improvisatie. Bovendien maak je zelf je eigen lesschema. Na de danslessen kan je jouw eigen werk laten zien of genieten van diverse dansoptredens tijdens het Julidans Festival, Over het IJ Festival en het Vondelpark Openluchttheater.

Locatie Datum Niveau
Amsterdam 10 – 28 juli 2023 Professionals/laatstejaars studenten

The Royal Ballet School Summer Intensive

De gerenommeerde Summer Intensive van The Royal Ballet School in London keert terug in de zomer van 2023. Met een inspirerende verscheidenheid aan programma’s gedurende vijf weken in de studio’s in Covent Garden en White Lodge. De zomercursus introduceert The Royal Ballet School System of Training aan studenten van over de hele wereld. Een unieke kans om coaching van wereldklasse te ontvangen.

White Lodge: Locatie Datum Leeftijd
Surrey 18 juli – 18 augustus (1 of 2 weken) 10-15 jaar
Covent Garden: Locatie Datum Leeftijd
London 18 juli – 18 augustus (2, 3, 4 weken) 16-19 jaar

NDT Summer Intensive

De professionele zomercursus van het Nederlands Danstheater is erop gericht je te helpen groeien als hedendaagse danser en je persoonlijke ontwikkeling te verdiepen. Hierdoor hopen ze dansers tools mee te geven die ze in de nabije toekomst en gedurende hun hele danscarrière kunnen gebruiken.

Locatie Datum Leeftijd
Den Haag 24 juli – 5 augustus 2023 14-30 jaar

 

Brussels International Ballet School

Brussels International Ballet School verwelkomt weer getalenteerde dansers van over de hele wereld voor het Summer Intensive Program. Deze summer school biedt de unieke kans om samen te werken met het artistieke team van Brussels International Ballet met één op één ondersteuning in een vriendelijke, positieve sfeer. Tijdens de cursus krijg je ook de kans om auditie te doen voor hun fulltime professionele trainingsprogramma.

Locatie Datum Leeftijd
Brussel 24 juli – 6 augustus 2023 12-18+ jaar

Waarom zou je een zomercursus volgen?

De vakantie is toch om te ontspannen? Uiteraard, maar daarnaast kan je nog zoveel meer uit je zomer halen met een bijzondere zomercursus! Dans summer schools zijn ideaal om de danskennis te verbreden en jouw danstechniek te verbeteren.

Je leert bovendien nieuwe dansers, dansdocenten en choreografen van over de hele wereld kennen, doet danservaring op en misschien nog wel het leukste deel: Je hoeft je verplichte kledingvoorschriften van de dansschool niet aan. Dit betekent dat je eindelijk kan dansen in je favoriete comfortabele dansbroek, unieke danskleding of dat prachtige balletjurkje die je cadeau hebt gekregen.

Uiteraard zijn er nog veel meer goede summer schools om uit te kiezen in 2023. Met ieder verschillende leeftijdsgrenzen, dansniveaus en kosten. Op Dans is voor iedereen vind je daarom regelmatig de nieuwste informatie over dansworkshops en dansonderwijs.

summer school royal ballet waarom een zomercursus dans volgen

© Royal Ballet School Summer Intensive