Waarom zou je kiezen voor dansartikelen van hoge kwaliteit?

0

Tegenwoordig kan je alles gemakkelijk online bestellen. Zo ook dansschoenen, danskleding en alle soorten dansspullen. Hierdoor heb je enorm ruime keuze, hoef je geen fysieke locatie te bezoeken en is het vaak ook nog voordelig! Het enige nadeel is dat je je dansartikelen niet van te voren kan zien of passen, waardoor je al vrij snel overgehaald kan worden door een sprankelende afbeelding of een flitsende aanbieding. Hier lees je waarom het aan te raden is om een bedachtzame keuze te maken en dansartikelen van hoge kwaliteit aan te schaffen!

Hoe weet je of dansartikelen van goede kwaliteit zijn?

Schaf enkel dansspullen aan van goede dansmerken die bekend staan om hun hoge kwaliteit. Dit zijn merken die je terugvindt in de dansspeciaalzaken, zoals bij Danswinkel.nl! Deze fabrikanten zijn gespecialiseerd in de productie van dansartikelen. Hierdoor weet je zeker dat alles is ontworpen om het beste aan de behoeften van dansers te voldoen.

Ook kan je deze merken vaak herkennen aan de transparantie in hun productiemethodes en de materialen die ze gebruiken. Dansschoenen van de hoogste kwaliteit worden bijvoorbeeld grotendeels met de hand geproduceerd door bekwame vakmensen. Zij maken enkel gebruik van hoogwaardige materialen, zoals Italiaans kalfsleer of satijn uit Engeland.

diamant dansschoenen met suede zool goede dansschoenen

Waarom kies je voor hoge kwaliteit dansschoenen?

Het is vooral belangrijk om dansschoenen te kopen van een goede kwaliteit. Ze ondersteunen je gehele lichaamsgewicht, zetten veel bewegingen in gang en zijn per slot van rekening jouw gereedschap als danser. Danswinkel.nl verkoopt hoge kwaliteit dansschoenen van diverse merken, waaronder Werner Kern, Anna Kern, Suny, Nueva Epoca, Diamant, Portdance, Supadance, SoDanca, Rumpf en BLOCH.

Dansschoenen van een slechte kwaliteit kunnen voor veel problemen zorgen op de lange termijn. Wanneer dansschoenen niet mooi aansluiten of gemaakt zijn van een goedkoop materiaal, bieden ze niet de juiste ondersteuning aan de voeten. Slechte dansschoenen kunnen zelfs gaan tegenwerken, bijvoorbeeld doordat de stand van de hak niet geschikt is voor jouw dansstijl. Dit maakt de kans op het oplopen van blessures of aanhoudende pijn een stuk groter. Ook zullen ze sneller slijten en moet je ze sneller vervangen, waardoor je uiteindelijk meer besteedt.

werner kern july dansschoenen van hoge kwaliteit waarom

Meer over dit onderwerp lees je in ons artikel ‘Wat zijn goede dansschoenen (voor jou)?

Waarom kies je voor hoge kwaliteit danskleding?

artiligne balletkleding voor de eerste balletles kledingvoorschriftenDanskleding is speciaal ontworpen voor alle soorten beweging en zit daarom comfortabeler dan andere kleding. Zo sluit danskleding van echte dansmerken goed aan rond het lichaam, waardoor je tijdens het dansen geen last hebt van losse stof. Tegelijkertijd is danskleding zeer elastisch, belemmert het niet in je bewegingen en kun je vrij dansen.

Of je nu een balletpakje, jazzbroek of danssokken nodig hebt, het is belangrijk dat de danskleding ademend aanvoelt. Het is prettig als vocht snel afgevoerd wordt en dat de lichaamstemperatuur beter gereguleerd kan worden. Er wordt veelal gebruik gemaakt van zachte materialen met zo min mogelijk naden, zodat de stof niet irriteert. Dit verhoogt het comfort en het dansplezier!

Waar koop je goede spitzen?

De spitzen die dansspeciaalzaken verkopen, zijn geproduceerd door topmerken met een hoge reputatie in de balletwereld. Deze dansmerken hebben jarenlange ervaring in het leveren van hoge kwaliteit spitzen aan zowel beginners als professionals. Ook heb je bij deze merken de keuze uit vele verschillende breedtes, pasvormen, modellen en zolen. Wij hebben bijvoorbeeld spitzen van BLOCH, SoDanca, Grishko, F.R. Duval, Wear Moi en Capezio.

Laat altijd de spitzen professioneel aanmeten. Bij Danswinkel nemen wij alle tijd om goed te kijken naar de vorm van jouw voeten en de opgebouwde spierkracht, zodat wij het perfecte paar spitzen kunnen aanmeten. Hier zullen jouw voeten je dankbaar voor zijn!

Het is onverstandig om op spitzen te dansen die niet persoonlijk zijn aangemeten of die afkomstig zijn van niet erkende dansmerken. Hierbij loop je namelijk grote kans op blessures. Al helemaal wanneer de voeten nog in de groei zijn. Laat je dus niet verleiden door lage prijzen en koop nooit je spitzen tweedehands, bij een sportwinkel of van een niet-erkend merk bij een goedkope/buitenlandse webshop.

Spitzen Aanmeten door een spitzen specialist