Danstas essentials: voorbereid aan de dansshows beginnen

0

De grote eindshow is het hoogtepunt van het dansseizoen. Op het toneel komen de mooiste producties naar voren, maar achter de schermen kan het best een chaos zijn om alle dansleerlingen op tijd en in het juiste kostuum op te laten gaan. Kom niet voor verassingen te staan en bereid je optimaal voor op de eindvoorstellingen door de danstas ruim van te voren in te pakken. Twijfel je of je iets bent vergeten? Wij zetten alle essentials voor in de danstas op een rijtje!

1. Extra danspanty

Een ladder in je panty gebeurt vaak net op dat moment dat het niet uitkomt. Neem daarom voor de zekerheid altijd een extra balletpanty mee naar de dansshows. Zelfs als jij hem niet nodig blijkt te hebben, kan een dansklasgenootje het vast wel gebruiken.

Silky dance footed panty

2. Haaraccessoires

Voor de dansshows is het super belangrijk dat ieder plukje haar netjes op zijn plek zit. Haarspelden, elastiekjes en haarnetjes zijn daarom echte essentials voor in de danstas. Houd bovendien alle benodigde haaraccessoires bij elkaar in een handige hair kit. Geen verloren haarspelden meer onderin de tas!

ous hair kit haaraccessoires

3. Teenbeschermers

Een must-have in de dansuitrusting is iets van bescherming voor de voeten. Als je de hele dag op je voeten staat, loopt en danst is het prettig om drukpunten direct te kunnen verlichten. Denk aan blarenpleisters, tape, schokdempers, hielstrips, kleine teenbeschermers, gel pads of zachte jelly tips.

Bunheads jelly toes teenbeschermer voor spitzen danstas essentials

4. Naaisetje

Elastiekje losgeschoten van de balletschoen? Losse linten aan de spitzen? Een scheur in je kostuum? Geen zorgen met dit praktische naaisetje in jouw tas.

Rumpf naaisetje RU30 essentials voor in de danstas spitzen naaien

5. Bidon

Belangrijk tijdens een lange dansshow dag is om regelmatig gezonde snacks te eten en genoeg water te drinken. Zo houd je jouw energieniveau hoog. Met een mooie bidon onderscheid je bovendien jouw eigen waterflesje van de rest en raak je deze niet zo gemakkelijk meer kwijt.

dansez-vous bidon paris drinkfles ballet danstas essentials

6. Warm-up booties

Dansschoenen zijn niet altijd even gemakkelijk om aan- en uit te trekken. Vooral degenen met veel veters, bandjes of linten. Daarnaast is het ook niet handig om het hele theater door te lopen op jouw dansschoenen, omdat ze hier erg snel vies van kunnen worden. Daarom bestaan er speciale overschoenen, ook wel ‘warm-up booties’. Een paar sloffen met antislip zool kan uiteraard ook!

afbeelding nog niet gebruikt rumpf overboots ru1010 sloffen voor dansschoenen

7. Joggingpak

Neem zeker een comfy vest en joggingbroek mee naar de dansshows. Zo blijf je niet alleen goed warm op de rustmomenten, maar bescherm je ook het kostuum tegen beschadigingen, knoeien of make-up vlekken.

papillon athleisure creme dames sportkleding 21bpa3040

8. Suède schoenborsteltje

Maak de suède zolen van dansschoenen en balletschoenen even schoon na afloop van de voorstellingen met een zacht dansschoenen borsteltje. Zo krijgen de zolen weer meer grip en voorkom je uitglijden.

Diamant HW10904 zachte schoenborstel

 

9. Footsie roller

Ontspan de spieren in de voeten tussen al het dansen door met een houten footsie roller! Een massageroller is ook ideaal om de voeten mee op te warmen, voordat je het toneel op gaat.

voetroller footsie roller massage roller voor dansende moeders moederdag danstas essentials

10. Toi Toi Toi’tjes

Een traditie in de danswereld is om een klein cadeautje aan jouw dansvrienden te geven voordat jullie het toneel op gaan. Inspiratie nodig voor de leukste toi toi toi ideeën? Of ben je benieuwd waar deze expressie vandaan komt? Lees dan ons artikel over Toi Toi Toi’tjes voor eindvoorstellingen en dansexamens.

bloch spitzen