Dansschoenen fabrikant Diamant viert 150 jaar Schoenmakerij!

0

Begonnen als pionier op het gebied van orthopedisch schoeisel, staat Diamant Schuhfabrik vijf generaties verder nog altijd voor kwaliteit, comfort en vakmanschap. Als Duitslands oudste dansschoenen fabrikant heeft Diamant internationale bekendheid verworven en zijn hun prachtige dansschoenen zeer geliefd onder dansers wereldwijd. Met als nieuwste aanwinst de innovatieve VarioSpin- en VarioPro dansschoenen. Blik met ons terug op de groei van dit familiebedrijf en vier 150 jaar aan Diamant schoenmakerij!

Diamant 108-077-379 dames latin dansschoenen brons satijnDiamant Kortingscode!

Ter ere van het 150-jarige jubileum, ontvang je nu 5% korting op zo goed als alle artikelen van Diamant via Danswinkel.nl. Maak gebruik van de code:

lovediamant

Hoe het begon

Het is 19 mei 1873 in Frankfurt: de trouwdag van schoenmaker Eberhard Müller, maar ook de dag dat hij zijn winkel opende. Hier ontwikkelde hij de beroemde ‘Angelus’ schoen; een orthopedische schoen die rekening houdt met de natuurlijke voetvorm. De baanbrekende uitvinding van dit Angulus systeem heeft vele schoenmakers tot op vandaag de dag geïnspireerd.

Diamant dansschoenen

Hoe is dit uitgegroeid tot de geliefde Diamant dansschoenen van nu? Eind jaren ’50 opende Eberhard’s zoon Otto Müller de Angulus schoenfabriek in Bad Soden am Taunus, waar ze nog altijd gevestigd zijn. In deze tijd waren hun bruidsschoenen en nette avondschoenen steeds vaker terug te vinden op de dansvloer.

Met suggesties vanuit de danssport gemeenschap, introduceerde Müller in 1975 een speciale dansschoenen lijn onder de naam “Angulus Diamant Dance Shoes“. Sindsdien zijn ze zich volledig gaan specialiseren op de productie van hoge kwaliteit dansschoenen.

diamant dansschoenen geschiedenis ontstaan

Wat brengt de toekomst?

Dansschoenen zijn het belangrijkste gereedschap van dansers en dat weet Diamant Schuhfabrik als geen ander. Alleen als de voet stevig ondersteund is en de zolen flexibel en niet te glad zijn, kan je perfect over de dansvloer zweven. En dat alles zonder de gezondheid van de voeten te schaden.

De Ballroom- en Latin dansschoenen van Diamant vormen de perfecte combinatie tussen traditionele Duitse schoenmakerij en innovatieve productietechnieken. Een goed voorbeeld hiervan zijn de VarioSpin dansschoenen. Deze hoge kwaliteit dansschoenen zijn voorzien van een speciale buitenzool in plaats van een suède zool. Hierop kan je naast de standaard parket dansvloeren ook dansen op tapijt, straatstenen, betonnen vloeren en alle andere soorten ondergronden.

Op deze manier blijft Diamant meegroeien met de behoeftes en wensen van dansers van over de hele wereld. Ondanks de innovaties, blijven ze traditiegetrouw. Iedere dansschoen is handgemaakt en geproduceerd in meer dan 40 stappen. Handwerk en ‘Made in Germany’ – zo willen ze dat het nog tientallen jaren blijft.

Op 19 mei 2023 vierde de Müller familie en de Diamant schoenfabriek hun 150-jarige jubileum. Namens Danswinkel.nl en Dans is voor iedereen feliciteren wij Diamant van harte!