Hier koop je dansschoenen voor Swing, Rock ’n Roll en Boogie Woogie!

0

Swing is een veelzijdige muziek- en dansstijl die bestaat uit vele verschillende danssoorten. Of je nu Lindyhop, Boogie Woogie of Rock ’n Roll danst; een goed paar Swing dansschoenen zijn geen overbodige luxe. Ze bieden comfort, helpen met het uitvoeren van dansbewegingen én maken de vintage look helemaal af. Daarom zetten wij onze favoriete Swing- en Boogie dansschoenen op een rijtje, waarmee je zo de dansvloer over swingt!

Wat is Swing dansen?

Rumpf premium line swing rock n roll lindyhop dansstijl schoenen

De term ‘Swing’ verwijst naar de populaire jazz muziekstijl die zich uitbreidde rond de jaren ’20 van de vorige eeuw. Dit inspireerde de ontwikkeling van het Swing dansen wat leidde tot de Swing Era! In de periode van 1930-1950 ontstonden er honderden swing stijlen. Hiervan zijn de bekendste stijlen die we nog steeds beoefenen de Lindy Hop, Jive, East Coast Swing, West Coast Swing, Charleston, Balboa en Boogie Woogie. Samengevat zijn het energieke, sociale dansstijlen die je danst in koppels en op swing muziek.

Lees vooral ons artikel LindyHop, Jive, Charleston, Rock ’n Roll – Wat is Swing dansen? voor meer informatie over de oorsprong en kenmerken van Swing dansen.

6x Favoriete Swing Dansschoenen voor Dames

werner kern taylor bruin creme leer dames swing dansschoenen plat

Werner Kern Taylor

werner kern emma dames dansschoenen rock n roll lindyhop jive zwart wit leer

Werner Kern Emma

Rumpf Premium Line Swing 9232 oranje dansschoenen voor dames vintage

Rumpf Premium Line 9232

Rumpf swing dansschoenen dames blauw 9231

Rumpf Premium Line 9231

Rumpf Premium Line 9210 Zwart / Beige swing dansschoenen leer

Rumpf Premium Line 9210

Rumpf Swingschoen 9257 Zwart/Brons premium line

Rumpf Premium Line 9257

<– Swipe voor meer –>

6x Populairste Swing Dansschoenen voor Heren

Rumpf Miguel 2156 Bruin-beige heren Dansschoenen

Rumpf Miguel 2156

Werner Kern 28051 Bergamo Tweekleurige dansschoenen voor Heren zwart wit

Werner Kern 28051

Anna Kern Suny 4020 Bold Zwarte Danssneaker met Kunststof Zool

Anna Kern Suny 4020

Rumpf Twist RU1660 Witte Danssneaker met Volledige Zool voor boogie woogie rock n roll

Rumpf Twist 1660

Rumpf Miguel 2156 Zwart-Wit heren Dansschoenen voor boogie en ballroom

Rumpf Miguel 2156

Rumpf Ruben 2158 herenschoen bruin donkerblauw rock n roll brogue

Rumpf Ruben 2158

<– Swipe voor meer –>

Waar moet je op letten bij het kopen van Swing schoenen?

Demping – Een dansschoen met gemiddeld tot veel demping is wel prettig bij het uitvoeren van hopjes en sprongetjes. Een danssneaker met dikke splitzool biedt de meeste demping, maar met een dansschoen met schokabsorberend kussentje onder de hiel zit je ook al goed.

Zool – Dans je eigenlijk altijd op een dansvloer binnen? Dan is een suède zool een aanrader voor de beste grip tijdens het draaien en glijden. Wanneer je ook wel eens buiten danst, is de kans groot dat een suède zool snel beschadigd. Ga daarom voor een buitenzool van leer, PU of kunststof.

Hak – Onder de meeste Swing dansschoenen zit een klein hakje, variërend van 2 tot 6 centimeter. Dit helpt met het aannemen van de juiste houding en ziet er bovendien ook erg elegant uit. Daarbij is het wel aan te raden om een dikkere blokhak met een hakhoogte van maximaal 6 cm te kiezen voor de meeste stabiliteit.

Maat – Dansschoenen mogen aan de strakke kant zitten. Hoge kwaliteit dansschoenen zijn namelijk vaak van leer en/of suède gemaakt, wat nog uit zal lopen. Daarnaast bieden te wijde dansschoenen niet de benodigde ondersteuning. Als je dansschoenen online besteld, kan je het beste de normale schoenmaat kiezen. Dansspeciaalzaken en dansschoen fabrikanten houden hier namelijk al rekening mee!

Diamant dansschoenen productie