5x Beauty Tips voor Wedstrijddansen – Ballroom, Latin, Hiphop, Showdans

0

Het voorjaar is een drukke periode voor dansers. De laatste dansaudities voor het volgende seizoen zijn afgerond, waardoor de focus nu ligt op de voorbereidingen voor de eindvoorstellingen, de grote danscompetities of het afdansen voor een dansdiploma. Zo komen ook de Nederlandse Kampioenschappen eraan. Zowel voor de danssport als voor stijlen als Streetdance/Hip-Hop, Showdance, Jazz en Modern. Ter voorbereiding op deze belangrijke danswedstrijden geven wij jou een aantal beauty tips, zodat je er tiptop uit zal zien op de dansvloer!

1. BIAB Nagels

Hoe zonde zou het zijn als de jury wordt afgeleid van jouw prachtige armbewegingen door onverzorgde nagels. Ook de nagels zijn namelijk onderdeel van jouw wedstrijdlook. Acryl- of plaknagels kunnen een oplossing bieden. Hiermee loop je echter wel het gevaar om er op het laatste moment eentje te verliezen. Ook zijn ze niet erg goed voor de eigen nagels. Probeer daarom een keer een BIAB nagelbehandeling uit. Met BIAB “Builder in a Bottle” worden er meerdere stevige lagen op de nagel gebouwd. Het resultaat is 3 tot 4 weken lang gezonde, stevige en nette nagels, waarvan je niet bang hoeft te zijn dat ze snel scheuren.

Probeer de BIAB nagels nu uit tijdens een manicure in Hilversum.

roze biab nagels zetten in hilversum alista beautysalon

2. Wimperextensions

Een van de bekendste beauty tips in de danswereld is wimperextensions voor dansers. Wimperextensions geven een natuurlijke uitgesproken blik en blijven tussen de 4 en 6 weken zitten. Ideaal voor dansers die meerdere shows of danscompetities achter elkaar hebben. Met wimperextensions hoef je je geen zorgen te maken om loslatende nepwimpers tijdens het dansen. Bovendien bespaart het flink wat tijd in de make-up routine.

Wimperextensions zetten in Hilversum

wimperextentions hilversum perfecte look voor dansers

3. Haarstukjes

Tijdens danscompetities mag er geen plukje haar los zitten. Alles strak in de lak dus! Veel dansers gebruiken daarnaast haarstukjes om die perfecte knot, een lange stijle paardenstaart of om ingewikkeld vlechtwerk te creëren. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de extravagante kapsels van dames in Latin & Ballroom competities, maar ook tijdens Hiphop wedstrijden. Hierbij dient het volledige dansteam vaak hetzelfde strakke kapsel te hebben, ondanks de lengte of textuur van het eigen haar.

Shop haaraccessoires voor dansers

Ballroom haar tips beauty tips

4. Permanente Make-up

Ideale beauty tips om tijd te besparen op wedstrijddagen: (semi-)permanente make-up behandelingen. Geavanceerde technieken, zoals de ombré powder brows of full lips PMU behandeling, zorgen voor een natuurlijke, frisse uitstraling. Vind je semi -permanente make-up toch iets te ingrijpend? Dan kan je ook kiezen uit diverse niet-permanente beauty behandelingen, zoals het shapen en verven van de wenkbrauwen.

powder brow wenkbrauw behandelingen hilversum

5. Tape

Onze laatste must-have is een redder in nood voor vele onverwachtse problemen. Heb je bijvoorbeeld een blaar op de voet of oncomfortabele wrijving in de dansschoen? Sporttape biedt bescherming! Blijft de danskleding niet helemaal goed op de plek zitten? Dubbelzijdig tape lost het zo op. Zelfs voor het creëeren van de perfecte winged eyeliner kan je een stukje plakband gebruiken. Oftewel, tape is een onmisbaar item in iedere danstas.

Heel veel plezier en Toi Toi Toi!

voorbereiden op de dans eindvoorstelling foto dansez-vous