Dansen op TV? NPO1 zoekt dansers voor nieuw dansprogramma!

0

Ben jij een enthousiaste danser die niet bang is om zijn of haar dans skills te laten zien aan een nationaal publiek? Doe dan auditie voor het nieuwe NPO1 dansprogramma: Project Dans. Ontvang coaching van dansprofessionals, geef jouw danscarrière een boost en zet jezelf op de kaart in de mediawereld. Misschien win jij wel de eretitel van de beste allround danser van Nederland!

Het programma is inmiddels van start gegaan! Lees hier meer over Project Dans.

Waar zijn ze naar op zoek?

Zijn jouw hiphop-skills altijd het middelpunt van het feestje, ben je iedere dag in balletstudio te vinden of sta je elk weekend te stralen op de dansvloer met je Latin-moves? Iedere dansstijl is welkom! Bovendien maakt het niet uit of je een dansopleiding hebt afgemaakt of op amateurniveau danst.

NPO1 is op zoek naar gepassioneerde en getalenteerde dansers die, met met behulp van coaches en experts, het aandurven om choreos in diverse dansstijlen uit te voeren. In het tv-programma wordt dans als gerespecteerde kunstvorm neergezet en sta jij als danser centraal. De beste docenten en een vakkundige jury helpen je om jouw maximale potentie te bereiken. Dit is je kans om jezelf aan Nederland te laten zien en te vertellen wat dans voor jou betekent!

project dans npo1 danstalent gezocht voor dansprogramma

Wat is Project Dans?

Project Dans is een nieuw tv-programma voor NPO1 van de makers van Project Rembrandt. Het is een danscompetitie waarin dansers strijden om de beste allround danser van Nederland te worden. In elke aflevering staat een andere dansstijl centraal. Dus naast je eigen stijl vragen ze je ook om choreografieën in andere stijlen uit te voeren. Daarvoor krijg je als deelnemer hulp van twee ervaren coaches uit de professionele danswereld. Zij geven uitleg over de stijl, de achtergrond en de techniek van de bewegingen en zijn aanwezig bij de trainingen.

Hoe doe je mee?

Je kan je aanmelden voor 14 mei 2023. Dit doe je door een filmpje van maximaal 1,5 minuut op te nemen. Hierin stel je jezelf kort voor en laat je jouw allerbeste dansmoves zien. Houd je camera of telefoon in horizontale stand en gebruik een statief of zet hem ergens neer. Zorg ervoor dat je van top tot teen te zien bent. Daarnaast is het belangrijk om niet tegen het (zon)licht in te filmen, anders word je een silhouet.

Op basis van dit filmpje en de ingevulde vragenlijst wordt een eerste selectie van dansers gemaakt die mee mogen doen aan de auditie dagen. Deze auditie wordt gefilmd en is mogelijk onderdeel zijn van het tv-programma. Aan het einde van de auditie dagen zullen er 10 dansers over zijn die deel mogen nemen aan Project Dans!

Aanmelden kan via de officiële website:

Meld je aan voor Project Dans

tiktok dansles dansstijlen uitproberen

Voorwaarden voor deelname aan Project Dans

  • De wedstrijd is toegankelijk voor iedereen die ouder is dan 18 jaar.
  • De wedstrijd is toegankelijk voor individuele deelnemers, dus niet voor dansgroepen.
  • Geef je op voor 14 mei 2023 aan de hand van een auditie filmpje en vragenlijst.
  • Vóór 1 juni 2023 krijg je te horen of je wel of geen plek hebt bij de auditie.
  • De opnameperiode is van begin juni tot eind oktober 2023. In die tijd dien je regelmatig beschikbaar te zijn voor opnames.
  • Er is geen vergoeding voor deelname en deelname is gratis.

Bekijk ook: Alles over dansaudities en danswedstrijden.