Fuego Danssneakers: Wat maakt ze zo geliefd in de danswereld?

0

Hiphop, Ballroom, Bachata, Ballet, Salsa, Dance Fitness, Shuffle, Jazz; wat verbindt deze dansstijlen met elkaar? Het zijn de populaire danssneakers van Fuego! Ze zijn werkelijk overal, van viral Tiktok dansvideo’s tot The Ellen Show tot aan de Metaverse. Bovendien bewijst Fuego keer op keer hoe goed ze ingespeeld zijn op de huidige trends in de dans- en modewereld. Zo hebben ze recent een collab met danseres en social media sensatie Jade Chynoweth uitgebracht, waarbij ze gerecyclede plastic waterflessen in het materiaal van de danssneakers hebben verwerkt. Hoe is Fuego ontstaan, waar komt de hype vandaan en waar koop je deze ‘’s werelds beste danssneakers‘?

fuego witte high top dansschoenen unisex danssneakers voor hiphop urban fitness en jazz

Waar shop je ze?

Naar verwachting zijn de Fuego danssneakers vanaf de zomer verkrijgbaar bij Danswinkel.nl:

Fuego Danssneakers

 

Hoe is het begonnen?

Het idee voor de ontwikkeling van Fuego danssneakers ontstond nadat Kevin Weschler begon met het volgen van danslessen in Brooklyn, New York. Hij was direct verkocht, maar zijn lichaam was minder blij met zijn nieuwe hobby. Dansen, draaien en grooven in gewone straatsneakers was zwaar en zijn knieën begonnen de prijs te betalen.

Hij zocht overal naar een minimalistische, comfortabele danssneaker waar hij goed in kon dansen en draaien. Echter, had hij moeite met het vinden van een dansmerk wat echt bij hem paste. Een merk dat op het snijvlak van danskleding en streetwear zit. Met deze gedachtegang is Fuego geboren.

fuego danssneakers trend populaire dansschoenen streetwear

Hoe is de hype ontstaan?

Toen de pandemie de wereld schokte, werden dansstudio’s gedwongen te sluiten. Maar één ding hebben we geleerd: je kunt een danser niet stil laten zitten! Dansers stopten niet met dansen, ze dansten thuis en buitenshuis, op tapijt, beton en waar het ook maar kon. Fuego speelde hier op in met zijn alles-in-één danssneaker die is ontworpen om op elk oppervlakte te dansen.

Het begon met een sneaker en groeide uit tot een beweging. Zo verspreidde het woord over innovatief dansschoenen merk Fuego zich snel via (Social) Media. Professionele dansers van over de hele wereld prijzen de danssneakers van het merk regelmatig aan.

Tegenwoordig heeft de ‘Fuego familie’, zoals ze zichzelf noemen, zich verspreid over 106 landen. Bovendien is de veelzijdige collectie danssneakers geschikt voor veel verschillende dansstijlen. Fuego heeft zich ontwikkeld tot een merk voor ALLE dansers. Daarnaast gaat Fuego regelmatig samenwerkingen aan met wereldberoemde dansers om schoenontwerpen te creëeren die het beste bij de wensen van dansers aansluiten.

fuego danssneakers voor diverse dansstijlen rood wit zwart

Wat maakt Fuego Danssneakers zo bijzonder?

Dit merk staat bekend om hun fusie van dance- en streetwear. Fuego dansschoenen zien er ook helemaal niet uit als dansschoenen – die toch vaak als redelijk oncharmant en niet modieus worden gezien. De ontwerpen van Fuego houden zich juist bewust aan de huidige schoentrends. Dit maakt het merk ook erg populair om te dragen buiten de dansstudio.

Fuego danssneakers hebben niet alleen een trendy uiterlijk, er zit ontzettend veel interessante en innovatieve technologie achter. Ze noemen zichzelf niet voor niks world’s best dance sneakers! Een aantal dingen die Fuego danssneakers onderscheidt van de rest:

Functie

 • Geschikt voor binnen en buiten dansen
 • Dubbele draaipunten voor optimaal draaien
 • Ook verkrijgbaar met splitzool, zodat de voeten flexibel kunnen strekken
 • Gepatenteerde zool technologie
 • Waterbestendige zool en bovenwerk zodat je je danssneakers overal mee naartoe kunt nemen

Gevoel

 • Ultra lichtgewicht om bewegingsvrijheid te garanderen: 174 gram (splitzool) tot 258 gram (doorlopende zool)
 • De zool biedt de perfecte balans tussen slip en grip. Controle, balans en contact met de vloer zijn allemaal aspecten waaraan zijn gedacht
 • Premium binnenzool biedt demping en comfort
 • Blijf koel met de ademende luchtgaten die de voeten geventileerd houden

Ontwerp

 • PETA-goedgekeurde veganistische materialen
 • Minimalistische Unisex designs voor dagelijks gebruik
 • Regelmatig nieuwe designs in samenwerking met bekende dansers
 • Premium gestikte constructie voor verhoogde duurzaamheid
 • De bekende Fuego vlam is verwerkt op iedere sneaker

Soorten danssneakers

De danssneakers van Fuego vallen te onderscheiden in drie soorten: High-top, Low-top en Splitzool. Iedere soort is vervolgens weer verkrijgbaar in diverse kleurtjes. Zowel de hoge- als de lage danssneakers zijn erg populair om te dragen tijdens Hiphop, Zumba, Urban en Breakdance. Daarentegen is de splitzool sneaker weer ideaal voor stijlen als Ballroom, Latin, Bachata, Modern, Jazz en Ballet.