Wat draag je tijdens Zumba?

0

Dansend fit worden? Dan denken wij direct aan Zumba! Dit is geen gewone workout of dansles. Het combineert Latijns-Amerikaanse dansbewegingen met aerobics-achtige fitnessoefeningen tot een super leuke en intensieve sportles. Daarbij is de vraag wat je aan moet doen tijdens zo’n dans workout. Ga je voor danskleding of sportkleding? Schaf in ieder geval een goed paar Zumba schoenen aan en lees verder voor meer inspiratie.

Wat is Zumba?

Zumba is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dansen. Denk aan Salsa, Merengue, Samba en Cumbia. Het is ontwikkeld door Alberto ‘Beto’ Perez, een Colombiaanse danser en choreograaf uit Miami. Dit heeft hem tot een echte grondlegger gemaakt van dans-fitness workouts.

Door de afwisselende pasjes, swingende muziek en gezellige sfeer heb je niet eens door dat je ook ontzettend veel calorieën verbrand en spiergroepen traint tijdens een les. Het wordt niet voor niets een ‘exercise in disguise’ genoemd!

zumba dansles workout wat is zumba dansen kleding zumba schoenen

Wat zijn goede schoenen voor Zumba?

De eerste paar lessen zal je misschien vol goede moed op de straatschoenen of sportsneakers beginnen. Echter, al snel blijkt dat dit niet bepaald ideaal is. Aan te raden is om te investeren in een goed paar danssneakers. Daarvoor moet je onder andere letten op danssneakers met goede demping, een flexibele (split)zool met draaipunten en voldoende ondersteuning rond de voetboog en enkel. Zumba schoenen vind je bijvoorbeeld bij Danswinkel.nl of via Bol.com (Rumpf Pebble Zumba Schoenen).

Lees hier meer info over welke schoenen je nodig hebt voor Zumba.

Aanraders:

papillon pa1500 danssneakers zumba streetdance hiphop hoge sneakerPapillon PA1500

papillon pa1513 zwart canvas lage streetdance danssneakers met splitzoolPapillon PA1513
Rumpf pebble 1516 danssneakers laag zwart voor zumba, latin, streetdance, hiphop, urbanRumpf Pebble 1516
Rumpf-RU1500-Witte-Hoge-DanssneakerRumpf 1500

Wat voor kleding draag je tijdens Zumba?

Aangezien er veel dans elementen terugkomen in Zumba is het zeker aan te raden om speciale danskleding aan te schaffen. Danskleding is speciaal ontworpen om een lange tijd achter elkaar comfortabel te bewegen. Dit zie je onder andere terug in het gebruik van luchtige materialen met vochtabsorbering en zeer veel elasticiteit.

Bovendien geven de stijlvolle designs, die niet altijd helemaal strak om het lichaam aan hoeven te sluiten, iedere danser(es) een zelfvertrouwen boost. Daarnaast zijn er over het algemeen zijn er geen strenge richtlijnen voor de kleding die je draagt tijdens de workout. Je kan het zo kleurrijk maken als je wilt of juist heel eenvoudig houden. Ons advies: kijk naar Zumba danskleding van merken als Papillon, Temps Danse, Bloch, Rumpf en Alista Dancer Basics.

Aanraders:

Papillon 10pa2239 losse top off shoulder voor zumba yoga streetdance sport en dans  Papillon 10PA2239
Papillon 7PA3227 dansbroek knie met omslagband zumba dans fitnessPapillon 7PA3227
rumpf 1120 royaal blauwe beenwarmers kort met hielgatRumpf 1120
Papillon 7pa2201 danstop met gekruiste spaghettibandjes zwart katoenPapillon 7PA2201