Hier koop je professionele Gardedans schoenen

0

Acrobatische bewegingen met ingewikkelde stapcombinaties uitgevoerd door een optimaal gesynchroniseerde dansgarde. Gardedansen is indrukwekkende danssport met invloeden uit klassiek ballet, showdans en acrobatiek. Dit vereist natuurlijk een sterke basis met goede gardedans schoenen. In dit artikel duiken wij in de oorsprong van gardedansen, de associatie met Carnaval en de vraag waar je garde en majorette dansspullen kan vinden.

Dansmarieke laarzen kopen

Waar komt het gardedansen vandaan?

Vermoedelijk is de gardedans afkomstig uit Frankrijk. Eind 18e eeuw en begin 19e eeuw werden soldaten vaak vergezeld door jonge dames tijdens legertochten. De dames zorgden voor ontspanning en plezier met hun dansoptredens. Zij dansten voor de ‘garde’, vandaar het latere gardedansen. De term ‘dansmariekes’ dook echter pas een eeuw later op.

Waarom worden dansmariekes geassocieerd met Carnaval?

Dansmariekes zijn als dansgarde verbonden aan carnavalsverenigingen. Tijdens carnaval werd er regelmatig de spot gedreven met pompeuze legerofficieren en hun opgedirkte, dansende dames. De rol van dansmariekes is door de jaren heen veranderd. Zij ondersteunen tegenwoordig Prins Carnaval met zijn taken.

rumpf guard dance dansgarde carnaval dansmarieke laarzen kopen

Is gardedans alleen voor Carnaval?

Het moderne gardedansen is meer dan alleen de dansstijl die dansmariekes uitvoeren tijdens Carnaval. Gardedansen heeft zich ontwikkeld tot een showsport van hoog niveau. De Nederlandse Danssport Organisatie (NDO) organiseert bijvoorbeeld officiële dansgarde wedstrijden, waaronder nationale en Europese kampioenschappen.

Kenmerkend voor gardedans is het grote repertoire aan stapcombinaties met een focus op synchroniciteit. Aangevuld met acrobatische intermezzo’s en figuren in gemengde dansgroepen. Dit vraagt ​​om maximale concentratie, vertrouwen, uithoudingsvermogen en coördinatie van de dansers.

Waar schaf je gardedans schoenen aan?

Tijdens het beoefenen van zo’n intensieve en energieke wedstrijddans is het dragen van geschikte dansschoenen zeer belangrijk. DANSWinkel.nl biedt daarom een collectie dansmarieke laarzen van hoge kwaliteit aan. Deze garde laarsjes zijn speciaal bedoeld voor gardedansen, ook wel mariekedansen of carnaval dansen genoemd. De dansmarieke laarsjes zijn ook populair onder dansers die doen aan volksdansen, majorette, caractère, cancan dansen en jazz- en showdance.

Er is ruime keuze uit gardedans schoenen; van de klassieke stijl met lage hak tot de meer verfijnde Cancan- of Folklore-laarzen. Garde laarsjes zijn vaak zwart of wit van kleur. Een aantal dansmarieke laarzen voor dames zijn daarentegen ook verkrijgbaar in opvallende kleurtje. Zo passen ze goed bij het kleurrijke 18e-eeuwse uniform. Vaak hebben de dansmarieke laarzen een soepele suède zool voor in de danszaal. Danslaarzen met lederen- of rubberen zool zijn ook geschikt om buiten de dansvloer te dragen. Ideaal voor carnavalsoptochten of festivals.

rumpf character dans gardedans schoenen

Wat heb je nog meer nodig?

Bij Danswinkel.nl vind je ook beenwarmers, lichtgewicht trainingssneakers, sloffen die de laarsjes beschermen, danspanty’s en nog veel meer artikelen voor gardedansen. Heb je advies nodig over bijvoorbeeld de maatvoering? Kom dan gardedans schoenen passen in de fysieke winkels verspreid door heel Nederland. Weet je al welke dansmarieke laarzen je nodig hebt? Dan bestel je ze gemakkelijk online!

afbeelding nog niet gebruikt rumpf overboots ru1010 sloffen voor dansschoenen

Foto’s: Rumpf