Wat dragen volwassenen naar de balletles?

0

Het is nooit te laat om te beginnen met ballet! Het uitvoeren van sierlijke bewegingen op prachtige klassieke muziek in de meest elegante dansoutfits is een heerlijke manier om fit te blijven. Begin je binnenkort (weer) met balletlessen voor volwassenen? Geen zorgen: de zuurstokroze tutu’s en strakke lycra pakjes van vroeger hoef je echt niet meer aan. Laat je daarentegen inspireren door onze balletkleding voor volwassenen tips voor ieder budget.

Waar koop je balletkleding voor volwassenen?

Comfort staat voorop bij het kiezen van een balletoutfit. Daarom is het aan te raden om balletkleding aan te schaffen van hoge kwaliteit dansmerken, zoals Papillon, Temps Danse, Dansez-Vous, Bloch, Rumpf, Sansha en SoDanca. Hierin heb je gegarandeerd voldoende bewegingsvrijheid, flexibiliteit en luchtigheid. Deze balletkleding kan je vinden bij een dans webshop of een fysieke balletwinkel. Een goede keuze voor zowel beginners als gevorderde dansers!

bloch back to school balletles nieuw dansseizoen volwassenen balletkleding

Wat heb je allemaal nodig?

Wat je precies draagt tijdens de balletles hangt van verschillende dingen af. Zo kan de balletschool bijvoorbeeld kledingvoorschriften meegeven of een voorkeur hebben voor een bepaald kleurenschema. Daarnaast ligt het er ook aan waar jij je het meest comfortabel in voelt. Zo kan je gaan voor een klassieke balletoutfit met balletpakje, rokje en panty of voor een meer sportieve outfit met een legging en dansshirt. De populairste balletkleding items voor volwassen zijn in ieder geval:

1. Balletschoenen

Het dragen van goede dansschoenen met suède anti-slipzool is misschien wel het allerbelangrijkst! Je hebt de keuze uit diverse balletschoentjes van leer of canvas. Heb je wat steviger schoeisel nodig? Ga dan voor een lederen jazzschoen.

2. Balletpakje

Balletpakjes zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Het meest gedragen soort balletpakje voor volwassenen is vaak zwart met brede bandjes of een mouwtje, zodat je er nog een sporttopje onder kan dragen. Ook erg elegant is een plooitje in het midden van de hals. Wanneer je het bovenlichaam liever iets meer bedekt, kan je gaan voor een balletpakje met col of eentje met losser vallende mouwen.

3. Balletpanty met rokje of broekje

Je kan ervoor kiezen om over het balletpakje nog iets te dragen om jezelf meer te bedekken. Denk aan een balletrokje of kort dansbroekje. Dit kan je combineren met een roze-  of zwarte balletpanty. Daarnaast kan je ook de benen bedekken met lange legging die goed aansluit om het lichaam. Qua bovenkleding kan je de outfit afmaken met bijvoorbeeld een klassiek wikkelvestje.

Balletkleding Inspiratie

1: Klassieke balletoutfit voor dames

ous hair kit haaraccessoires Papillon Balletpakje zonder Mouwen PA4011 Papillon Cross-over Balletvestje Lange Mouwen voor Dames PA2055 balletkleding dames
Papillon PA3071 Zwarte Lange Wikkelrok voor Dames Rumpf Balletpanty met Voet Sylvie 102 Roze pa1014-500-stretch-ballet-shoe-canvas-split-sole

2: Elegant en comfortabel voor iedere danseres

temps danse galatee balletkleding voor volwassenen balletpakje met vleermuismouwen Papillon PA3031 Zwarte Lange danslegging Voor Dames Alista Dancer Basics Zwarte Jazzschoen met Splitzool voor kinderen

3: De extravagante trendsetter

Dansez-Vous gehaakte haarnetjes Alista parisienne balletpakje voor dames Wit balletrokje voor meisjes en volwassenen - Klassiek ballet - Haakjes - Alista Symfonia
Papillon PA7070 korte beenwarmers enkelwarmers wit ballet warm up booties zwart So Danca SD16 Unisex Balletschoenen van Elastisch Canvas

4: Budget-vriendelijke sportieveling

Alista Dancer Basics Racerback top Urban balletkleding voor volwassenen alista dancer basics hotpant rumpf lederen balletschoenen 1003 zwart balletkleding voor volwassenen en kinderen

 

Veel Dansplezier!