Terugblik op 2022: Top 10 Trending Topics in de Danswereld

0

Het was weer een veelbewogen jaar. Hoewel 2022 begon in een lockdown, kregen we al snel de hoop terug om alles weer ‘als normaal’ op te kunnen pakken. Zo ook in de danswereld. Dansscholen en danswinkels openden hun deuren. Volop keken we weer uit naar de eindshows en dansfeesten. In de wereld leek de ene ramp de andere op te volgen. Toch bleef de kunst- en cultuursector actie ondernemen en bewees zich keer op keer als verbindende factor. Dans verbindt; dans inspireert en dans is voor iedereen!

Als afsluiter van het jaar blikken wij terug op onze top 10 meest bekeken artikelen van 2022. Wij wensen iedereen een gezond en gelukkig nieuwjaar vol dansplezier!

10. Waar vind je comfortabele bruidsschoenen?

In 2022 genoten we van een uitvoerig trouwseizoen. Alle uitgestelde bruiloften of trouwfeesten van de afgelopen jaren konden weer zonder restricties plaatsvinden. Hierdoor was een groot aantal aanstaande bruidjes op zoek naar dat perfecte paar bruidsschoenen. Wij deelden met alle liefde de tip: draag dansschoenen als bruidsschoenen! Dit in de hoop om bruidsparen van pijnlijke voeten te kunnen behoeden op de grote dag.

bruidsschoenen dansschoenen post 2022

9. Hoe kies je de beste salsaschoenen voor beginners?

De aanschaf van een paar professionele salsaschoenen is best een flinke investering, waar dit onvoorspelbare jaar extra uitvoerig over werd nagedacht. In het artikel legden wij daarom de voordelen van een goed paar dansschoenen uit en vertelden wij waar je allemaal naar kan kijken bij de aanschaf van je eerste paar salsaschoenen.

salsaschoenen voor beginners post 2022

8. Welke hakvormen van dames dansschoenen zijn er?

In tegenstelling tot de hakhoogte, denken dansers minder vaak over de hakvorm na. Flare, Stiletto, Cubaans, Latino, Blok; wat betekent dit allemaal? Hoe beïnvloedt het daarnaast het evenwicht en de stabiliteit van de danser(es)? Super interessante vragen die ontzettend veel invloed hebben op jouw ervaring tijdens het dansen!

hakvormen van dansschoenen post 2022

7. Zet je beste voetje voor: zo werk je aan die sterke ballet voeten!

Dansers stortten zich dit jaar weer volop in het verbeteren van de danstechniek. Met de wekelijkse balletlessen die weer op gang kwamen, konden jonge danseressen weer toewerken naar de droom van iedere balletdanseres: dansen op spitzen! Natuurlijk geven wij niet alleen maar balletoefeningen in dit artikel. Ook de voetverzorging is een belangrijk onderwerp.

sterke voeten voor dansers oefeningen spitzen post

6. Welke danssneakers draag je tijdens de Streetdance les?

Advies over de aanschaf van dansschoenen was zeker in trek dit jaar! Ook voor dansstijlen als Streetdance, Hiphop en Urban heb je speciale danssneakers nodig die geschikt zijn om in de dansstudio te dragen. Wij leggen hier precies uit waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuw paar danssneakers.

danssneakers voor streetdance hiphop urban les artikel dans is voor iedereen

5. Doet dansen op spitzen pijn?

Eén van de meest gestelde dansvragen, of eigenlijk één van de grootste misconcepties, gaat over spitzen. Dansen op de punten van de tenen klinkt al super pijnlijk, maar is dit ook echt zo? Het antwoord is natuurlijk: nee of eigenlijk niet altijd. Wij gaan daarom in op wanneer het dansen op spitzen wel pijn kan doen en hoe je dit kan oplossen.

pijn dansen op spitzen oplossing aanmeten post 2022

4. 6x Ballet termen om te onthouden voor de eerste balletles

‘Ballettermen’ is ieder jaar weer één van de meest gezochte dansonderwerpen! Om jullie niet gelijk te bestormen met een boekwerk aan Franse termen, leggen wij in dit artikel slechts 6 van de belangrijkste balletwoorden uit. Ideaal voor beginnende dansers, maar ook als opfrisser voor ervaren dansers.

ballettermen voor beginners

3. Wat zijn goede dansschoenen (voor jou)?

We zijn in de top 3 beland! Op nr. 3 staat een artikel over de kwaliteit van dansschoenen. Hoe herken je bijvoorbeeld dansschoenen van hoge kwaliteit, waar kan je deze kopen en waarom is dit zo belangrijk? Het groeiende verlangen naar duurzame producten met een langere gebruiksduur is in de wereld van professionele dansschoenen altijd al de standaard geweest. Want zonder het juiste gereedschap zal je nooit de vaardigheid optimaal leren beheersen!

goede dansschoenen hoge kwaliteit artikel dansisvooriedereen

2. 10x Originele Valentijnsdag Cadeautjes voor Dansers

Love is in the air! Misschien dans je zelf helemaal niet, maar is jou partner een danser(es)? Gelukkig kunnen wij jou als de beste advies geven. Bijvoorbeeld over de meest romantische, onverwachtse Valentijnsdag cadeaus voor jouw grote liefde.

valentijnsdag cadeaus voor dansers artikel 2022

1. Hoe vallen de maten van Papillon dansschoenen?

Zo goed als iedere (oud-)danser in Nederland en omstreken is wel bekend met Papillon Dancewear. Al meer dan een halve eeuw voorzien ze jong en oud van comfortabele balletoutfits, dansschoenen en sportkleding. Met hun geliefde ontwerpen is Papillon in iedere dansschool terug te zien. Geen wonder dat ons nr. 1 trending topic van 2022 over Papillon gaat!

Vooral in de Back to School periode waren dansers en dansouders volop nieuwe dansoutfits aan het shoppen. Onmisbaar hierbij zijn natuurlijk de danssneakers, balletschoenen en jazzschoenen van Papillon. Daarbij helpen wij dansers graag op weg door een makkelijk overzichtje van de maatvoering te plaatsen. Praktisch voor ieder dansseizoen wat er gaat komen, dus sla het artikel maar snel op!

papillon danssneakers dansschoenen maatvoering top post van 2022