Ode aan de Dansfilm: Burlesque (2010) – Get the look

0

Plak je nepwimpers maar op, zet je haren in de krul en trek je netpanty aan, want vandaag geven wij een ode aan de dansfilm “Burlesque”! Al meer dan een decennia lang geliefd én gehaat, maar het blijft een favoriete guilty pleasure voor velen. Bijna iedere jazz- en urban danser heeft wel eens gedanst op een nummer uit deze film. Wat is het geheim en hoe incorporeer jij gemakkelijk een vleugje Burlesque in jouw Salsa-, Latin-, Showballet-, Musical- of zelfs de dagelijkse outfit?

Het geheim achter deze musical film

In de dans- en zang film Burlesque (2010) droomt serveerster Ali van een professionele zangcarrière. Hiervoor reist ze af naar Los Angeles, waar ze onverwachts betovert raakt door de wereld van Burlesque. Langzamerhand klimt ze omhoog van serveerster naar danseres en uiteindelijk naar de ster van de show én redder van de financieel worstelende Burlesque Lounge.

Ondanks het lichtelijk cliché verhaal, script en acteerwerk heeft deze film zich toch ontwikkeld tot een camp klassieker. Dit komt natuurlijk door de aanstekelijke dansnummers die uitgevoerd worden in schitterende, risqué glitterpakjes. Bovendien worden de hoofdrollen vertolkt door niemand minder dan Christina Aguilera en Cher die de Burlesque vibe volledig belichamen.

Hoe krijg je deze look?

Op het toneel is hoofdrolspeelster Ali vaak te zien in caractère schoentjes, latin hakken of jazz laarzen. Dit combineert ze met kostuums vol franjes, kant en glitters. Ga voor een opvallende Latin rok, body, top of jurk voor een vergelijkbare uitstraling. Maak de outfit af met dansshorts, zodat er veilig gedanst kan worden.

get the look burlesque film 2010

PR-849-pridance fishnet panty'sDe echte hoofdrol gaat misschien wel naar de fishnets! Bij een op Burlesque geïnspireerde outfit kan de netpanty niet ontbreken. Een netpanty met strass steentjes is hier perfect voor, maar ook de standaard zwarte netpanty’s of beige glanspanty’s passen bij de look.

Off-stage draagt ze het liefst hoge stiletto’s. Draag de hoge danshakken met glitters van Nueva Epoca, Anna Kern of Portdance tijdens jouw urban feminine dansles en waan je even op het grote podium.tango dansschoenen