Probeer deze dansstijlen uit dit nieuwe dansseizoen!

0

De afgelopen jaren heeft de danswereld zich in een rap tempo moeten transformeren. De normalisering van online danslessen en een toenemende focus op solo dansen heeft een reeks aan nieuwe – en ‘oude’ – dansstijlen doen opkomen. Dans was opeens overal en beginnen met dansen werd een stuk laagdrempeliger. Meer dan ooit tevoren is de uitspraak ‘dans is voor iedereen’ van toepassing. Dus trek je stoute (dans)schoenen aan en probeer deze fantastische dansstijlen uit!

Salsa Solo Shine

portdance pd803 dansschoenen rood salsa latin bachata kizombSalsa dansen is misschien wel één van de bekendste en populairste dansstijlen! Wat sommige dansers ervan weerhoudt om hieraan te beginnen, is dat Salsa oorspronkelijk een partner dans is. Daarom is er een individuele versie van Salsa ontwikkeld: Solo Salsa, ook wel Shinen genoemd. Denk aan een fusie van vrolijke Salsa- en Latin bewegingen op upbeat muziek en allemaal op jouw eigen tempo. Onlangs was er zelfs een spetterend Salsa solo optreden te zien in Holland’s Got Talent wat dansstijl nog meer in de spotlights heeft gezet.

Shop Salsa Danskleding

 

TikTok dans

Er is geen ontkomen meer aan: TikTok is overal! Niet alleen ervaren dansers laten hun beste dansmoves zien op dit platform. Juist iedereen kan mee doen aan de TikTok danstrends. Dit maakt TikTok dansles ook zo ontzettend leuk én toegankelijk. Daarom zie je steeds meer dansscholen die meegaan met deze trend. Tijdens een TikTok dansles leer je alle trending dansjes van het moment aan en maak je toffe filmpjes.

tiktok dansles dansstijlen uitproberen

K-pop dance

K-Pop – Zuid-Koreaanse Popmuziek – is in korte tijd uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Een integraal onderdeel van de K-pop industrie zijn de unieke choreografieën en strakke danspassen van de artiesten.  Bij zo goed als ieder liedje hoort weer een nieuwe trending K-pop dans die fans niet kunnen wachten om aan te leren. Aangezien de muziek een mix van stijlen is, halen ook de choreografieën inspiratie uit diverse stijlen, zoals Urban, Hiphop, Moderne dans, Jazz, Locking, Popping, Vogueing en Acrobatiek. Zelfs als je niet bekend bent met de K-pop artiesten, is K-pop dans gewoon ontzettend leuk om te doen!

kpop danslessen itzy wannabe

Bollywood dans

Bollywood films staan bekend om hun eigen unieke stijl qua dans, zang en acteerwerk. De hedendaagse Indiase filmdans is een mix van allerlei dansstijlen. Naast traditionele Indiase klassieke dans zijn er ook invloeden uit hip-hop, streetdance en jazz terug te vinden. Verwacht dus een hippe en vooral swingende dansles, waarbij de Indiase bewegingen nog terug te zien zijn. Ook erg leuk om een keer te proberen is een belly dance les!

bollywood dansles dansstijlen danswereld indiaase dans

Dans fitness

Dans en fitness zijn een gouden combinatie! Dankzij de dansbewegingen op swingende muziek, heb je amper door dat je flink wat aan het verbranden bent. Dans fitness is de overkoepelende term waar ontzettend veel verschillende stijlen onder vallen. Ieder jaar lijken er wel weer meer bij te komen. Een aantal dancefit favorieten die zeker aan te raden zijn:

1. La Blast

La Blast is een fitness workout gebaseerd op 7 verschillende dansen afkomstig uit de stijldanswereld. Bij deze energieke cardio training komen stijlen als de cha cha, salsa, jive, quickstep, disco en lindy hop aan bod. In tegenstelling tot het traditionele stijldansen heb je voor deze workout geen partner nodig.

lablast dansstijl fitness workout

2. Zumba

Zumba is al jaren één van de populairste dans workouts wereldwijd. Net als LaBlast zijn de Zumba bewegingen gebaseerd op verschillende dynamische dansvormen. Door de Colombiaanse achtergrond van de grondlegger van Zumba zijn in het fitnessprogramma duidelijke Latijns-Amerikaanse invloeden terug te zien, zoals bewegingen uit salsa, merengue, quebradita, rumba en cumbia.

Shop Zumba Schoenen

 

3. Barre fitness

Voor de balletliefhebbers die op zoek zijn naar een pittige workout is Barre Fitness ideaal! Bij deze workout voer je op klassiek ballet geïnspireerde oefeningen uit aan de ballet barre. De nadruk ligt op het versterken van de spieren en het verbeteren van de houding. Concentratie, controle, precisie en balans zijn de uitgangspunten. Het wordt ook wel fine-tuning voor je lijf genoemd. Iets minder swingend, maar net zo leuk en uitdagend.

Shop Barre Fitness kleding

ballet barre workout