Wat heb je nodig voor de dansles?

0

Voordat de danslessen van start gaan, is het belangrijk om een aantal dansartikelen aan te schaffen. Wat je precies nodig hebt, hangt af van de dansstijl die je gaat beoefenen en de kledingvoorschriften van jouw dansschool. Wij zetten alle benodigde dansspullen voor je op een rijtje. Zo ga je voorbereid de ballet-, moderne dans-, streetdance-, ballroom- of dansfitness les in!

Klassiek ballet

bloch klassiek ballet outfit balletkleding wat heb je nodig voor balletlesDe outfit voor klassiek ballet bestaat uit een balletpakje, balletpanty en balletschoenen. Eventueel kan je een leuk balletrokje, balletvestje of beenwarmers toevoegen. Vaak dragen de jongste dansers roze of wit en de tieners en volwassenen zwart. Vraag vooral bij de balletschool na welke balletkleding in welke kleuren je precies mag dragen.

Qua balletschoenen heb je de keuze uit stevige lederen schoentjes of flexibele canvas schoentjes. Ook de type zool – splitzool of doorlopende zool – heeft invloed op de flexibiliteit van de balletschoen. Beginners dragen daarom regelmatig lederen balletschoenen met doorlopende zool. De meeste gevorderde dansers dragen daarentegen liever canvas balletschoenen met splitzool.

Balletkleding dames kopen Balletkleding kinderen kopen Balletschoenen kopen

 

Moderne dans/Jazzballet

wat heb je nodig voor moderne dans jazz ballet lessen Veel hedendaagse dansstijlen vinden hun oorsprong bij het klassieke ballet, zoals Moderne dans en jazz ballet. Deze dansstijlen kennen overeenkomsten, maar ook verschillen. Hetzelfde geldt voor de dansartikelen.

De basis voor de moderne dans en jazz outfit bestaat uit een comfortabel boven- en onderstuk, vaak in het zwart. Dit kan een hemdje, shirtje of balletpakje zijn in combinatie met een hotpant, legging of danspanty. Bij Jazz dance zie je vaak een wijd-uitlopende jazzbroek terug. Belangrijk is dat de kleding goed aansluit om het lichaam en niet in de weg zit tijdens het bewegen.

Daarentegen verschillen de dansschoenen wel enorm per dansstijl. Tijdens de jazz dansles draag je namelijk speciale jazzschoenen met een klein hakje en een danszool met grip. Voor moderne dans draag je onopvallende dansvoetjes over de bal van je voet.

Moderne danskleding kopen Jazzschoenen kopen

 

Streetdance/Hiphop/Urban

hiphop danskleding streetdance sneakers outfit voor urban danslessenIn tegenstelling tot moderne dans en jazzballet, mag de hiphop danskleding lekker los zitten. Tijdens streetdance lessen mag je jouw eigen stijl uiten en dit geldt ook voor de danskleding die je draagt. Ons advies: draag een comfortabele joggingbroek of legging met een strak topje of stoer dansshirt. Als je niet goed weet waar jij je het meest comfortabel in voelt, kan je ook iedere les iets anders uitproberen. De keuze is aan jou!

Wat voor dansschoen heb je nodig voor hiphop, streetdance en urban? Goede danssneakers zijn een must. In de danszaal mag je namelijk ook helemaal geen straatsneakers dragen. Ga daarom voor een stevige streetdance danssneaker van leer of canvas. Een dikkere zool met demping is zeker aan te raden. Daarnaast hebben danssneakers vaak een splitzool om voldoende flexibiliteit te behouden.

Streetdance danskleding kopen Streetdance sneakers kopen

 

Stijldansen/Salsa

anna kern 610-50 latin dansschoenen salsa kizomba bachata dames brons satijnWanneer je gaat beginnen met een cursus in stijldansen is het aanschaffen van geschikte dansschoenen het allerbelangrijkst. Ook voor dansstijlen als Salsa, Kizomba, Argentijnse Tango en Bachata heb je speciale danshakken nodig.

Hoge kwaliteit dansschoenen van een gerenommeerd merk ondersteunen het lichaam tijdens het dansen. Dankzij de suède zool onder Ballroom- en Latin dansschoenen draai je makkelijker. Bovendien helpt het hakje onder de dansschoen met het aanhouden van de juiste danshouding. Dit bevordert direct de danstechniek én het dansplezier!

Ballroom schoenen kopen Salsaschoenen kopen

 

Dans workouts (Zumba, Barre fitness, BodyJam)

Zumba schoenen in de lesDans workouts zijn een ontzettend leuke manier van sporten! Fitness danslessen, zoals Zumba, Sh’bam en BodyJam, zijn vaak te volgen in de sportschool.

Sportkleding is dan ook ideaal om te dragen tijdens de dans workout. Denk aan stretchy leggings en topjes in vrolijke kleurtjes. Maak de outfit af met stevige danssneakers om blessures te voorkomen.

Zumba schoenen kopen Sportkleding kopen

 

Wat heb je nodig voor bijvoorbeeld Tap dance, Volksdansen, Caractère, Flamenco of Ritmische Gymnastiek? Op dans is voor iedereen ontdek je nog veel meer over diverse dansstijlen.