Back to Dance: Waar vind je de kledingvoorschriften voor de danslessen?

0

Na een heerlijke zomer, is het tijd voor Back to School! Voor dansers is dit een extra drukke periode, want naast de schoolboeken lijst, heb je waarschijnlijk ook een kledinglijst van de dansschool ontvangen. Hoogste tijd dus om inkopen te doen voor de danslessen die vanaf eind augustus van start gaan. Voor alle kledingvoorschriften van de dansschool kan je terecht bij Danswinkel.nl. Lees vooral verder voor de beste Back to Dance tips en ga voorbereid het nieuwe dansseizoen in!

Back to Dance Tips

dansez-vous back to school rugtassenWelke danskleding heb je nodig, waar schaf je het aan en wanneer begin je hiermee? Wij nemen jou mee in het gehele proces. Zo kijk je vol plezier uit naar de nieuwe danslessen.

1: Begin op tijd

Het belangrijkste is om de kledingvoorschriften op tijd aan te schaffen! In deze drukke periode is het zeker niet ongewoon dat bepaalde populaire dansartikelen opeens uitverkocht zijn. Het kan voorkomen dat je zelfs een aantal weekjes moet wachten op het benodigde kledingstuk in jouw maat. Je wilt natuurlijk niet de eerste weken van jouw danslessen zonder danskleding zitten. Begin daarom op tijd met de volgende stappen.

2: Kledingvoorschriften op een rijtje zetten

Print de kledinglijst van de dansschool uit. Deze ontvang je vaak een aantal weken van te voren. Een praktische tip is om alvast de juiste leeftijdsgroep en dansstijl(en) te omcirkelen, zodat je eenmaal in de winkel niet twijfelt over wat je precies nodig hebt.

Geen kledinglijst ontvangen? Soms staat er ook een kledinglijst op de website. Deze kan je eventueel gebruiken, maar vraag voor de zekerheid na of er veranderingen zijn voor het nieuwe dansseizoen. Wanneer er geen strenge kledingvoorschriften zijn, kan je ook zelf een kledinglijst creëeren of volg onze Back to School checklist onderaan de pagina.

3: Tijd om te shoppen!

artiligne balletkleding voor de eerste balletles kledingvoorschriften

Bezoek vervolgens een dansspeciaalzaak. Kom gerust langs één van de Danswinkel.nl filialen in Amsterdam, Den Haag, Hilversum, Rotterdam en Eindhoven. Wij werken met dansscholen vanuit heel Nederland samen en helpen jou graag met het vinden van de geschikte danskleding volgens de voorschriften.

Werkt jouw dansschool al samen met Danswinkel.nl? Bekijk dan de partnerpagina van de dansschool
om alle kledingvoorschriften gemakkelijk in één keer online te bestellen. Let bij het online bestellen wel goed op de verwachte levertijd van ieder dansartikel en neem indien nodig contact op met Danswinkel.nl om te overleggen over de levering.

4: Vergeet deze dingen niet

balletaccessoires toi toi toi tjes voor eindvoorstelling

Alle benodigde dansschoenen en danskleding verzameld? Dan is de kans groot dat je toch nog een aantal dingetjes mist. Wat dacht je bijvoorbeeld van haarnetjes en stevige knotspelden om de perfecte knot te maken. Heb je al geoefend op het maken van een balletknot?

Ook een drinkbidon die niet lekt kan erg van pas komen. Na de dansles is het bovendien erg fijn om de dansschoenen in een aparte dansschoenen tas van luchtdoorlatend materiaal mee te kunnen nemen. Deze extra’s staan misschien niet op de lijst, maar zal de Back to Dance periode zeker soepeler laten verlopen.

Heb je ook nieuwe spitzen nodig? Dan is het belangrijk om van te voren een afspraak voor spitzen aanmeten te maken in één van de Danswinkel.nl filialen.

5: Geen kledingvoorschriften? Volg de checklist

Misschien heeft jouw leeftijdsgroep of dansstijl wel helemaal geen danskleding voorschriften. Wat heb je dan nodig? Volg onze Back to School checklist voor alle danskleding benodigdheden. De dansoutfit kan je natuurlijk aanvullen met oneindig veel leuke dansaccessoires, zoals dans tassen, haaraccessoires, drinkbidons, sleutelhangers, beenwarmers en warm-up booties.

(Klik op de afbeelding om jouw checklist te downloaden en uit te printen)

back to school checklist alle filialen