Welke danssneakers draag je tijdens de Streetdance les?

0

Wanneer je op zoek bent naar dansschoenen voor streetdance, kom je al snel bij danssneakers uit. Deze sneakers zien er niet alleen stoer uit; ze zijn ook nog eens erg comfortabel op de dansvloer. Maar waar let je op bij het kiezen van streetdance sneakers? Wij leggen uit hoe je het perfecte model danssneaker uitkiest die jouw hiphop moves het beste laten uitkomen.

1. Demping

Allereerst is het belangrijk om sneakers te kiezen die een goede demping hebben. Vooral tijdens streetdance worden er veel sprongen en snelle bewegingen gemaakt. Om de knieën en enkels te ontlasten is het daarom belangrijk om voor dansschoenen met demping in de zolen te kiezen. Deze zijn vaak te herkennen aan de dikkere onderzool. Sommigen hebben zelfs een transparant kussentje onder de hiel om de vering te laten zien.

2. Draaipunten

Daarnaast moeten de zolen van de sneakers niet te stroef zijn. Je moet namelijk goed kunnen draaien. Wat danssneakers onderscheidt van normale sportsneakers is de spinpoint onder de bal van de voet. Dit draaipunt zorgt ervoor dat draaibewegingen soepel gaan wat op lange termijn blessures kan voorkomen.

rumpf 1566 nero zwarte danssneakers met draaipunten

3. Laag of hoog

Bij danssneakers wordt vaak een onderscheid gemaakt tussen hoge en lage modellen. De hoge modellen bieden meer steun en stevigheid voor de enkel. Tegelijkertijd zijn hoge danssneakers wel voorzien van een inkeping aan de achterkant om het strekken van de voet mogelijk te maken. Lage danssneakers geven over het algemeen meer bewegingsvrijheid, maar weer wat minder ondersteuning.

papillon pa1500 hoge streetdance sneakers danssneaker hiphop splitzoolHoge danssneakers
papillon pa1513 zwart canvas lage streetdance danssneakers met splitzoolLage danssneakers

4. Splitzool

Tot slot, heb je keuze uit Streetdance danssneakers een doorlopende zool of met splitzool. De splitzool maakt sneakers extra flexibel. Je kan daardoor gemakkelijk je voeten strekken of op je tenen staan zonder de zool te breken. Daarnaast zijn danssneakers met hele zool ook veelvoorkomend bij Streetdance. Deze bieden veel stevigheid, een stabiel platform om op te dansen en zijn bovendien zeer trendy.

rumpf 1566 zwarte danssneakers zwart met splitzool balfolk jazzSplitzool
rumpf 1533 streetdance danssneakers zwart met volledige zoolVolledige zool

5. Soorten Streetdance Sneakers

Danssneakers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Kom vooral langs in een dansspeciaalzaak om te kijken welke sneakers het beste bij je passen. De Danswinkel.nl filialen hebben bijvoorbeeld een uitgebreide collectie Streetdance danssneakers om uit te proberen.

rumpf sneakers in diverse kleuren danswinkel.nl