Hoe vallen de maten van Papillon dansschoenen?

0

Papillon is een grote naam in de danswereld en Nederlandse dansscène. Meer dan 60 jaar geleden zijn ze gestart met de bestseller balletschoentjes van leer. Tegenwoordig is dit uitgebreid naar een breed assortiment danskleding en dansschoenen. Wil je graag één van de geliefde Papillon dansschoenen aanschaffen, maar vind je het lastig om de juiste maat te vinden? Met de uitgebreide kennis en ervaring van Danswinkel.nl vind je zo de perfecte maten van Papillon dansschoenen!

Belangrijke Besteltip!

Bestel je de dansschoenen online? Bestel dan altijd uw normale Europese schoenmaat! Danswinkel.nl rekent het automatisch voor je om naar de overeenkomende Papillon maat. De dansschoenen die je gaat bestellen al eens eerder gehad? Geef dan in de opmerkingen aan welke Papillon maat je wenst te ontvangen. Deze is te vinden op de schoen of schoenendoos.

Mocht je twijfelen over de juiste maat of de pasvorm van de dansschoenen. Kom dat zeker een keer langs in een van onze winkels. Hier helpen wij jou graag verder met het kiezen van de juiste dansschoenen.

Papillon Danssneakers

Papillon heeft drie type danssneakers, waaronder twee hoge modellen en één laag model. Deze danssneakers zijn geschikt voor jong en oud en voor verschillende dans- en sportstijlen. Denk hierbij aan stijlen als jazz, streetdance, hiphop. Maar ook voor Zumba en fitness zijn deze sneakers zeker aan te raden. De maat van Papillon danssneakers wordt aangegeven in US maten, maar ze volgen de US maatvoering niet exact.

PA1500 – PK1500 – PA1506

De twee hoge modellen danssneakers van Papillon zijn de PA1500 en PA1506. Beide danssneakers vallen goed op maat. Dit wil zeggen dat de schoenmaat die in de schoen staat over het algemeen klopt.

De danssneakers voelen in het begin misschien een beetje strak aan, maar het lederen materiaal zal na verloop van tijd wat uitlopen. De hoge modellen danssneakers zijn verkrijgbaar in de maten 34 tot en met 45. Ook beschikbaar in halve maten.

Papillon maattabel van hoge danssneakers

PK1513 – PA1513

papillon pa1513 zwart canvas lage streetdance danssneakers met splitzoolPapillon PA1513 is een laag model danssneaker van canvas materiaal. Dit model valt over het algemeen erg klein. Meestal 1 tot 1,5 maten kleiner dan staat aangegeven in de dansschoen. Het lage model is verkrijgbaar in de maten 32,5 tot en met 43,5.

Voorbeeld: Als je maat 38 bestelt, ontvang je van de PA1500 en PA1506 een maat 8, maar van de PA1513 een maat 9.

hoe vallen papillon danssneakers pa1513

Papillon Balletschoenen

Balletschoenen van Papillon zijn er in een aantal verschillende uitvoeringen. In tegenstelling tot de danssneakers, wordt de maat van Papillon balletschoenen over het algemeen aangegeven in UK maten.

PA1000 – PK1000 – PA1002 – PK1002

balletschoenen materiaal leerEr zijn balletschoenen gemaakt van leer met een doorlopende zool. Zoals de PK1000 of PA1000. Deze leren uitvoering is er ook met een splitzool, namelijk de PK1002 of PA1002. De splitzool zorgt voor meer flexibiliteit.

Deze modellen zijn verkrijgbaar in de kleuren roze en zwart en beschikbaar in de maten 22 tot en met 41,5. De lederen balletschoenen vallen op maat en lopen nog iets uit.

papillon maten maatvoering van lederen balletschoenen

PA1010 – PK1010 – PA1012 – PK1012

pk1010-500-balletschoen-canvas-doorlopende-zoolDaarnaast heeft Papillon ook een aantal canvas balletschoenen. Dit materiaal zorgt voor veel bewegingsvrijheid en sluit goed aan om de voeten. Ook de canvas balletschoenen zijn verkrijgbaar met een doorlopende zool of een splitzool. Dit zijn de PK1010 of PA1010 en de PK1012 of PA1012.

Deze modellen zijn verkrijgbaar in de kleuren roze en zwart en zijn beschikbaar in de maten 34 tot 41,5. Canvas balletschoenen van Papillon vallen op maat of soms een half maatje kleiner, omdat ze minder uitlopen dan leer.

papillon maten canvas balletschoenen hoe vallen papillon balletschoentjes

PA1014

pa1014-500-stretch-ballet-shoe-canvas-split-soleEen nieuwe bestseller van Papillon is de PA1014. Deze canvas schoentjes met splitzool zijn volledig elastisch. Hierdoor sluiten ze mooi nauw aan rond de voet. Deze schoentjes zijn verkrijgbaar in de kleuren roze en zwart en zijn beschikbaar in de maten 34 tot en met 45.

Er zijn geen halve maten verkrijgbaar, maar door het elastische materiaal is dit helemaal niet nodig. Uit ervaring passen de meeste dansers ook prima in een maat kleiner of groter dan de normale schoenmaat. De stretch canvas balletschoenen wordt aangegeven in EU maten en vallen goed op maat.

Voorbeeld: Als je maat 38 bestelt, ontvang je van de PA1014 een 38, van de rest een maat 5 of 5,5.

Papillon Jazzschoenen

Papillon heeft twee modellen jazzschoenen. Beide modellen vallen op maat. Hierdoor kan de eigen schoenmaat worden aangehouden. De maten van Papillon jazzschoenen worden aangeduid in US maten.

PA1210

De PA1210 zijn lederen jazzschoenen met een doorlopende suède zool. De doorlopende zool zorgt voor extra stevigheid en balans tijdens het dansen. Deze jazzschoenen zijn verkrijgbaar in de maten 31 tot en met 42.5.

PA1214

De PA1214 zijn lederen jazzschoenen met een suède splitzool. Deze splitzool zorgt voor veel flexibiliteit.
De PA1214 is verkrijgbaar in de maten 33 tot en met 42.

Papillon PA1214-900 jazzschoenen
jazzschoen hele zool