Hoe verzorg je suede dansschoenen?

0

Wanneer je dansschoenen koopt van een goed en betrouwbaar merk, kun je er vanuit gaan dat ze lang mee gaan. Door het gebruik van hoge kwaliteit materialen, innovatie designs en uitzonderlijke productietechnieken kan je jarenlang plezier hebben van Ballroom- en Latin dansschoenen. Hierbij is het wel van belang om de dansschoenen op de juiste manier te verzorgen. In dit artikel leggen wij uit hoe je suede dansschoenen het beste kan onderhouden en welke accessoires je daarbij nodig hebt.

Gebruik van suede dansschoenen

De levensduur van suede dansschoenen hangt van een aantal factoren af, zoals gebruik, onderhoud en kwaliteit. Hoe meer de dansschoenen gebruikt worden, des te sneller ze zullen slijten. Bij veelvuldig gebruik gaan de dansschoenen gemiddeld een jaar mee.

Het is belangrijk dat dansschoenen alleen binnen op de dansvloer gedragen worden. De meeste dansschoenen zijn namelijk voorzien van een dunne, flexibele suède zool. Hiermee kan de danser soepel draaien zonder grip te verliezen.

Buiten zal het suède snel slijten en beschadigen. Al helemaal wanneer de dansschoenen volledig van suede zijn gemaakt. Trek de dansschoenen daarom het liefste pas op de dansvloer aan. Aangezien je suede dansschoenen alleen binnen draagt, is het niet nodig om ze in te spuiten met een speciale beschermingsspray.

Week suede ook nooit in water, dit kan leiden tot beschadiging of verkleuring. Laat de dansschoenen bovendien altijd goed aan de lucht drogen, voordat je ze weer opbergt. Gebruik hierbij geen hitte, zoals een föhn, omdat dit het suede kan beschadigen.

dansschoenen diamant aantrekken op de dansvloer

Onderhoud van suède dansschoenen

Naast dat je voorzichtig om dient te gaan met de dansschoenen, is het ook belangrijk om deze goed te onderhouden. Suede dansschoenen kan je het beste verzorgen met behulp van een aantal accessoires:

werner kern borstel suede dansschoenen1. Rubberen suède borstel

Door middel van een rubberen borstel kan de buitenkant van de schoenen zachtjes schoon geborsteld worden. Deze borstel is specifiek bedoeld om suède schoon te maken, zonder het te beschadigen.

2. Suède zool borstel

Diamant HW10904 zachte schoenborstelNa het dansen blijft er altijd vuil van de dansvloer achter in de suède zool. Dit maak je schoon met een zachte suède borstel voor de suède zool. Probeer na iedere dansles of dansavond de zool van de dansschoenen zachtjes te borstelen. Anders zullen de zolen sneller slijten, worden ze spoedig gladder en krijg je het vuil na verloop van tijd niet meer weg.

3. Stalen borstel

stalen dansschoenen borstel wk8301 suede zolenAls de dansschoenen al een tijdje in gebruik zijn, kan het zo zijn dat er wat vuil diep in de zool is gedrukt. Er ontstaat dan een glad oppervlakte onder de zool, waardoor je grip verliest. Wanneer de suède zool borstel dit opgehoopte vuil niet meer weg krijgt, kan je gebruik maken van een borstel met kleine stalen pinnetjes. Hiermee wordt er wel een laagje suède van de zool afgehaald. Dus gebruik dit niet te vaak!

4. Stoffen tasje

werner kern schoenen tas leerHet is verstandig om de dansschoenen in een speciale dansschoenen tas te bewaren. Deze tas beschermt tegen stof en vuil. Dansschoenen zullen tijdens het dansen warm en vochtig worden. Het is daarom belangrijk ze na de les goed te laten luchten en drogen. Hierdoor blijft het materiaal mooier. Bewaar dansschoenen daarom nooit in een afgesloten plastic tas na afloop van de dansles. Bewaar ze daarentegen in het bijgeleverde stoffen tasje of schaf een leuke dansschoenen tas aan bij Danswinkel.nl!

Meer lezen over de onderhoud van dansschoenen? Bekijk dan onze top 3 accessoires voor Latin en Salsa dansschoenen die je moet hebben.