3x accessoires voor Latin en Salsa dansschoenen die je moet hebben!

0

Dansschoenen kopen kan best een uitdaging zijn. De ene danser hoeft maar één paar te passen, terwijl de ander na uren passen nog steeds niet het perfecte paar heeft gevonden. Wanneer je dan eindelijk de dansschoenen van je dromen hebt gevonden, ben je eigenlijk nog niet helemaal geslaagd. Ieder danser hoopt natuurlijk dat de dansschoenen zo lang mogelijk mee gaan! Daarom is het aanschaffen van de juiste dansschoen accessoires net zo belangrijk. Wij zetten op een rijtje welke 3 accessoires voor Latin, Ballroom en Salsa dansschoenen echt onmisbaar zijn.

1: Hakbeschermers

dansez vous hakbeschermers plasticHakbeschermers voor dansschoenen gaan de slijtage van de hakken tegen. Ook zorgen ze voor meer stabiliteit en betere grip op de dansvloer. Hakbeschermers zijn over het algemeen gemaakt van transparant plastic. Ze kunnen een mat uiterlijk hebben of juist extra transparant met een lichte glans zijn.

Controleer voordat je hakbeschermers bestelt welk model dansschoenen je hebt en welk haktype deze heeft. Ieder dansmerk heeft namelijk een eigen collectie hakbeschermers die enkel bedoeld zijn voor de dansschoenen van dat specifieke merk. Bezoek bij twijfel gerust langs een dansspeciaalzaak, zoals de DANSWinkel.nl filialen!

Het bevestigen van de hakbeschermers is even wat priegelwerk. Wrijf daarom eerst de hakbeschermers tussen de handen om het plastic op te warmen. Zo zijn ze een stuk flexibeler. Schuif ze vervolgens over de hak heen. Haal de hakbeschermers er pas vanaf wanneer ze aan vervanging toe zijn om de hak niet per ongeluk te beschadigen.

hakbeschermers international dance shoes accessoires voor latin en ballroom schoen

2: Schoenborstel

Diamant HW10904 zachte schoenborstelNa ieder danslesje raden wij aan om de zolen goed te borstelen met een zachte schoenborstel. Deze heeft zachte haren die het vuil onder de zool gemakkelijk verwijderen, zonder het suède te beschadigen. Het borstelen van de zolen verlengt de levensduur van uw dansschoenen aanzienlijk en voorkomt uitglijden. Wij raden daarom ten zeerste aan om er eentje aan te schaffen bij aankoop van de dansschoenen.

Een aantal keren wezen dansen en niet aan schoon borstelen toegekomen? Dan kan het voorkomen dat het vuil in het suède is getrokken wat een gladde buitenlaag kan veroorzaken. Borstel in dat geval het suède een keer goed door met een harde dansschoenen borstel. Borstel met de botte kant van de ijzeren pinnetjes over de zool heen. Van de vele accessoires voor de Latin, Ballroom en Salsa dansschoenen is de schoenborstel zeker essentieel.

Tip: span een pantykousje over de harde schoenborstel heen. Zo komt het vuil niet tussen de haakjes klem te zitten.

Rumpf dansschoenen borstel voor onderhoud salsaschoenen

3: Schoentasje

HW03984 dansschoenen tas van diamant accessoires voor latinHoewel je het liefste de hele dag wil pronken met je favoriete dansschoenen, kan je er helaas niet mee naar buiten. Dit beschadigt de suède zool en maakt ze al snel ondraagbaar. Berg ze daarom op in een speciaal schoentasje. Een dansschoenen tasje beschermt de dansschoenen, waardoor je ze veilig mee kan nemen.

Vaak wordt er al een canvas tasje meegeleverd met de dansschoenen. Daarnaast kan je ook een grotere dansschoenen tas erbij kopen. Deze tassen zijn zelfs voorzien van handige zijvakjes voor de schoenborstel en de waterfles. Vervoer de dansschoenen in stijl!

HW03984 Diamant dansschoenen tas voor twee schoenen