Hoe bereid ik mij het beste voor op de balletles?

0

Na lekker te hebben ontspannen tijdens de feestdagen, gaan de danslessen in het nieuwe jaar snel weer van start. Dit is ook het perfecte moment om binnen te stromen bij een nieuwe dansles. De aanloop naar de eerste balletles kan erg spannend zijn. Wat heb ik precies nodig? Welke dansschoentjes kan ik het beste kiezen? Hoe zit het met panty’s, tutu’s en balletkleding voor kinderen? In dit artikel leggen wij precies uit hoe jij je het beste kan voorbereiden op de eerste balletles!

Welke kleding heb ik nodig voor de balletles?

balletkleding voor kinderen capezio 11661c balletpakjeBij een nieuw dansseizoen hoort natuurlijk ook nieuwe danskleding en dansschoenen. Voordat je kleding gaat aanschaffen, is het belangrijk om de kledingvoorschriften van de dansschool te checken. Soms hebben dansscholen eigen voorkeuren qua danskleding. Onder andere om een eenheid en rust in de les te creëren.

DANSWinkel.nl heeft verschillende vestigingen verspreid door Nederland. De winkels zijn op de hoogte van de kledingvoorschriften van vele dansscholen uit de omgeving. Voor meer advies over hoe je een ballet outfit kiest, kan je altijd terecht in de DANSWinkel.nl filialen of bekijk al onze artikelen over danskleding. Mocht je twijfelen of vragen hebben? Onze deskundige medewerkers kijken wij graag met je mee en geven advies op maat.

Je haar tijdens de balletles:

Het makkelijkste is om jezelf thuis al helemaal klaar te maken voor de balletles. Dit betekent dat ook je haar al helemaal op de juiste manier vastzit. Het belangrijkste is dat het haar, zowel voor jongens als voor meisjes, helemaal uit het gezicht is.

Het is vervelend als je haar tijdens het dansen in de weg zit of in het rond vliegt. Lang haar moet daarom in een paardenstaart of in een knot weggestopt zijn. Ballet haaraccessoires helpen met het maken van een stevige knot. Vind je het lastig om een knot te maken? Kijk dan naar ons artikel over het maken van de perfecte ballet knot.

Ballet knot bloch voorbereiden op de balletles

Het kiezen van de juiste balletschoenen:

Het is belangrijk om balletschoenen van goede kwaliteit te kopen. Houd daarbij ook rekening met het dansniveau en de leeftijd. Jonge kinderen en beginnende balletdansers hebben veel baat bij stevige lederen balletschoenen met doorlopende zool. Ook voor het kiezen van de dansschoenen is het belangrijk om van tevoren de voorschriften van de dansschool te raadplegen.

Allereerst is het belangrijk dat de balletschoenen goed passen en aansluiten. Neem daarom ook de tijd om je goed te laten adviseren in de winkel en een aantal verschillende balletschoenen aan te passen. Een dansschoen die niet goed past kan zorgen voor blaren, pijnlijke voeten, verkeerd aangeleerde techniek en op lange termijn zelfs blessures. Goed advies is dus belangrijk!

balletschoenen met vaste elastieken

Kids voorbereiden op de eerste balletles

Heb je jouw kind opgegeven voor een eerste dansles? Niet alleen voor het kind, maar ook voor de ouder(s) kan dit heel spannend zijn! Hierbij een korte checklist, waarmee je jouw kind goed kan voorbereiden op de eerste balletles.

  1. Trek je dansschoentjes pas aan als je op de dansschool bent. Dit voorkomt slijtage.
  2. Zorg ervoor dat jullie op tijd op de dansschool aanwezig zijn. Hierdoor kan je kind alvast een beetje wennen aan de nieuwe omgeving en indrukken.
  3. Zorg ervoor dat de danser(es) voor de les nog iets kleins gegeten en gedronken heeft.
  4. Het is slim om van tevoren een open dag te bezoeken of een proefles te volgen. Hierdoor weet je beter wat je te wachten staat.
  5. De meeste dansscholen laten bij de eerste les een ouder(s) toe in de les. Hierdoor kan het wat minder spannend zijn voor het kind.

balletles proberen goede houding aanleren