Wat waren de Top 10 Trending Topics in de Danswereld dit jaar?

0

Het was een onvoorspelbaar en bijzonder jaar! Ook de danswereld had te maken met ups en downs. Dansscholen, -docenten, -gezelschappen en zelfs -winkels hebben continue moeten schakelen. Gelukkig heeft dit ook geleid tot innovatie, zoals online danslessen en theater livestreams, wat de danswereld toegankelijker heeft gemaakt voor een breder publiek. Dit heeft veel invloed gehad op de trending topics in de danswereld dit jaar. Als afsluiter blikken wij daarom terug op onze top 10 meest bekeken artikelen van 2021.

10. In gesprek met choreografe Natasja Lammers

natasja lammers choreografe trending topicsOm dansers een hart onder de riem te steken, zijn wij afgelopen jaar onze rubriek “DANSWinkel in gesprek met” gestart. Hierbij hadden wij de eer om met vele grote spelers uit de danswereld te mogen spreken, waaronder Ernst Meisner, Euvgenia Parakhina, Gino Jagessar en Gary Feingold.

Choreografe Natasja Lammers gaf in haar interview een bijzondere kijk backstage bij de grote Nederlandse shows en evenementen, waaronder niets minder dan het Eurovisie Songfestival! Daarnaast vertelde ze over de veranderingen die de huidige pandemie heeft gebracht in de commerciële danswereld.

9. Open dagen en audities voor dansopleidingen

audities nationale balletacademie 2021 2022 trending topicsMiddenin het auditie seizoen van 2021 hadden wij een uitgebreid auditie schema gedeeld. Hier vond je de auditie data van de grootste dansopleidingen in Nederland op een rijtje. Van vooropleidingen, tot audities voor MBO opleidingen tot HBO opleidingen. Inmiddels hebben wij alweer een nieuw auditie schema voor schooljaar 2022-2023 gepost. Houd onze artikelen over dansopleidingen in de gaten voor de nieuwste updates.

8. Hoe maak ik een balletknot?

klassieke ballet knot trendHet lijkt misschien simpel, maar het maken van de perfecte balletknot blijft een uitdaging. Om alle wanhopige vaders, moeders of dansers uit de brand te helpen, hebben wij een kort stappenplan gecreëerd. Hier vind je zelfs tips voor welke haaraccessoires je het beste kan aanschaffen. Eén van de meest tijdloze trending topics en altijd handig voor een opfrisser!

7. Wat moet je aandoen tijdens je eerste balletles voor volwassenen?

balletles voor volwassenenDoor al het thuiswerken werd het verlangen naar activiteiten buitenshuis steeds groter. Vele volwassenen toonden afgelopen jaar dan ook interesse in het (opnieuw) oppakken van danslessen. Ontzettend goed! Zo kan balletles voor volwassenen niet alleen helpen om fysiek fit en flexibel te worden. Het bevordert ook de lichaamshouding, evenwicht, discipline, geheugen, zelfvertrouwen en kan zelfs helpen om een positiever zelfbeeld te vormen. Wat je ervaring met ballet ook is, het is altijd de moeite waard om een keer lessen te proberen als volwassene.

6. Bij deze Summer Schools kan je dansen deze zomer

HJS summer intensive 2021Met de continue dreiging van een nieuwe lockdown, was het nog maar de vraag of dans Summer Schools door konden gaan dit jaar. Hierdoor was het best een uitdaging voor dansers om zich te oriënteren op een geschikte zomerschool. Om dansers op weg te helpen, hadden wij 8 verschillende dans summer schools op een rijtje gezet. Zowel online als offline, in Nederland en buitenland.

5. Hoe bereid je je voor op het passen van spitzen?

spitzen aanmeten op locatie door danswinkel.nlHelaas komt het nog regelmatig voor dat jonge danseressen die voor het eerst op spitzen mogen een willekeurig paar spitzen online kopen. Echter, om de veiligheid van de danseres te garanderen, moeten spitzen altijd professioneel aangemeten worden in een dansspeciaalzaak. Wij gebruiken dit platform daarom ook graag om zoveel mogelijk informatie te delen over onderwerpen als het dansen op spitzen. Beginnende dansers, ervaren dansers of ouders van dansers kunnen voor alle vragen terecht op Dans is voor Iedereen!

4. Welke teenbeschermers moet ik dragen in mijn spitzen?

techdance th-001 teenbeschermers citroen geurAansluitend op nr. 5 zijn ook spitzenaccessoires een populair onderwerp waar balletdansers meer over willen weten. Danseressen hebben de keuze uit tientallen teenbeschermers, spitzenlinten en elastieken. In het artikel verdiepen wij ons in de verschillende soorten teenbeschermers, van lamswol tot siliconen teenbeschermers met geur. Tot slot helpen wij jou met het kiezen van het juiste type bescherming.

3. Wat dragen jongens in de balletles?

bloch heren balletkleding collectieVoor mannelijke dansers is het aanschaffen van balletkleding niet altijd even makkelijk. Vele (beginnende) dansers hebben geen idee waar een ballet outfit voor jongens uit bestaat of waar je dit kan kopen. Bovendien is er online vrij weinig over te vinden en kan het vragen om advies best een hoge drempel zijn. Daarom hebben wij in dit artikel alles uitgelegd over heren balletkleding. Je krijgt zelfs de keuze uit verschillende soorten looks, van klassiek tot casual.

2. In gesprek met Sophia Mason

sophia mason portretfotoDANSWinkel.nl is ook in gesprek geweest met zangeres, choreografe en danseres Sophia Mason. In deze editie van “in gesprek met” deelde bezige bij Sophia Mason hoe zij haar muzikale ambities waarmaakt en deze met haar danscarrière combineert. Daarnaast vertelt ze over haar deelname aan DanceSing en zelfs over haar favoriete danskleding en accessoires. Met haar motiverende adviezen, sterke persoonlijkheid en positieve houding is ze erin geslaagd om dansers door heel Nederland te inspireren.

1. Wat is Kizomba en waar komt deze dansstijl vandaan?

dansstijl kizombaIn 2021 hebben wij ons verdiept in verschillende dansstijlen die minder bekend, maar onwijs leuk, zijn. Kizomba is één van die dansstijlen die al jaren in populariteit stijgt in buitenland en ook eindelijk zijn weg heeft gemaakt naar Nederland. Naast Kizomba zijn onze artikelen over High Heels dans, K-pop dansles, Euritmie, Balfolk en NIA ook zeker aan te raden om te lezen. Daag jezelf uit en probeer in 2022 een nieuwe dansstijl uit!

Trending Topics Bonus: De SBS6 Dansmarathon

Afgezien van de genoemde trending topics, was het populairste dansonderwerp dit jaar eigenlijk een evenement: De Dansmarathon van SBS6! 50 uur achter elkaar dansen, live uitgezonden op TV. Hoewel het werd aangekondigd als een echt spektakel, vielen de uiteindelijke kijkcijfers flink tegen. Ook leidde de uitzending tot veel commotie en bezorgde reacties over de gezondheid van de dansers. Toch valt het niet te ontkennen dat de Dansmarathon een onvergetelijk plekje zal innemen in het collectief geheugen van het Nederlands publiek.

🌟  Wat zal 2022 ons brengen? Wij wensen iedereen een mooi nieuwjaar met hopelijk spoedig weer groeiende mogelijkheden, ook voor de dans-, cultuur- en kunstsector.🌟