Dansvoorstelling streams om te kijken tijdens de feestdagen!

0

Kerstlichtjes, vrieskou, de geur van oliebollen om iedere hoek; Wij zitten al helemaal in de Kerstsfeer! Had jij ook de feestperiode volgepland met diners en uitjes naar bioscopen, musea of theaters? Helaas moeten alle plannen weer omgegooid worden dit jaar. Een grote klap voor de theater-, cultuur- en danssector, waardoor velen weer over moeten gaan op livestreams. Daarom zetten wij onze favoriete dansvoorstelling streams voor de tweede winter lockdown op een rijtje. Trek je Kerstpyjama maar alvast aan en ga gezellig met de familie voor de TV zitten!

balletvoorstelling met mondmasker nog niet gebruikt

1: Notenkraker & Muizenkoning – Het Nationale Ballet

De Notenkraker is hét Kerstballet. Sinds de ontwikkeling van het klassieke sprookjesballet in 1892 door Lev Ivanov, is de Notenkraker opvoering een jaarlijkse traditie geworden voor balletgezelschappen wereldwijd. In 1996 creëerden Toer van Schayk en Wayne Eagling een Nederlandse versie die zich afspeelt op Sinterklaasavond: Notenkraker & Muizenkoning.

Dit feestelijk sprookje in Hollandse sferen is onlosmakelijk is verbonden met de decembermaand. Onder andere door de schaatsscènes op de Amsterdamse grachten, een huiskamer die verandert in een besneeuwd bos én een magische lantaarn die je meevoert naar verre landen. Dit jaar is de voorstelling van Het Nationale Ballet te bewonderen via livestream. Livestreams gemist? 2 januari wordt de voorstelling van 18 december uitgezonden via NPO 2!

  • Data: 18 & 24 december 2021 (2 januari 2021 op NPO 2)
  • Tickets: € 12,50

het nationale ballet Notenkraker en muizenkoning

2: Mist – Nederlands Dans Theater (NDT)

Mist is een multidisciplinaire dansfilm van de Frans-Belgische choreograaf Damien Jalet (1976). Geïnspireerd op de mistbanken die vaak in het Nederlandse landschap te vinden zijn. De constante aanwezigheid van wind en zee en het feit dat een groot deel van Nederland onder zeeniveau ligt, dienden als belangrijkste inspiratiebronnen voor de maker. Mist markeert de derde samenwerking tussen Jalet en de Japanse beeldend kunstenaar Kohei Nawa. Deze wereldpremière is een echte aanrader om het nieuwe jaar mee te beginnen!

  • Data: 6, 7, 8 januari 2022
  • Tickets: € 15,-

nederlands danstheater NDT mist dansvoorstelling streams

3: Giselle – Royal Opera House

Peter Wrights veelgeprezen productie Giselle vertelt Marius Petipa’s klassieke verhaal over liefde, verraad en het bovennatuurlijke. Dit klassieke ballet sleept je mee in de naïviteit van jonge liefde tussen Giselle en Albrecht. Beginnende in de vrolijke, dorpse setting van het eerste bedrijf. Vervolgens laat het tweede bedrijf een sterk contrast zien. Hierbij dansen tientallen spookachtige Wilis in het griezelige maanverlichte bos. Dit melancholische sprookjesballet wordt uitgevoerd door het bekende Royal Ballet.

  • Data: 2 december 2021 t/m 2 januari 2022
  • Tickets: € 18,64

giselle royal opera house dansvoorstelling streams

4: TING! – Scapino Ballet

In TING! creëert choreograaf Ed Wubbe samen met zijn dansers, de NITS en circusartiesten een magische en vervreemdende fantasiewereld. Waarin alles in één oogopslag anders kan zijn. Bovendien vierde Scapino, het oudste dansgezelschap van Nederland, in 2016 met TING! zijn 70-jarig jubileum. Een betoverd schouwspel waarin dans, muziek en circus samen komen. Daarnaast heeft Scapino ballet nog veel meer dansvoorstelling streams beschikbaar.

  • Data: Na aankoop 72 uur te zien
  • Tickets: € 7,50

scapino ballet dansvoorstelling circus ting

5: Coppelia – Bolshoi Ballet

Ten slotte, het beroemde ballet Coppelia is een echte aanrader. Coppélia is een komische en energieke balletproductie, geschikt voor alle leeftijden! In het ballet neemt de levendige Swanilda het op tegen de mysterieuze Coppelia, de pop van uitvinder Coppélius. Dit doet zij om haar verloofde Frantz te redden van de giftige charme van de pop. Een gezellige familieproductie, gedanst door Russisch topgezelschap The Bolshoi Ballet.

coppelia bolshoi ballet dansvoorstelling streams