Dansen vanuit huis: Hoe blijf je positief, fit en gemotiveerd?

0

Het is een gekke tijd waarin we leven. Na een lange periode van buiten dansen en dansen vanuit huis, leken dansers eindelijk de draad weer te kunnen oppakken. Toch is gebleken dat de danslessen ieder moment weer à la minute verplaatst of zelfs afgelast kunnen worden. Dankzij diverse media kunnen dansers gelukkig blijven dansen, maar dan vanuit de eigen woonkamer. Je kan deze tijd ook zien als het perfecte moment om wat extra training in te plannen en op die manier de positieve mindset te behouden. Daarom geven wij een aantal goede tips om fit, sterk en gemotiveerd (thuis) te blijven!

Keep Dancing!

Tijdens deze periode is het belangrijk om te proberen vast te houden aan je dagelijkse routine. Wij raden aan om zo actief mogelijk te blijven en veel te dansen vanuit huis. Blijf je spieren trainen, zodat je weer op je eigen niveau kan blijven dansen zodra de lessen weer van start gaan. Hierdoor blijft zowel je lichaam als je geest in topvorm. Bekijk vooral ook onze home workout tips en oefeningen voor dansers.

Behoud de dagelijkse routine

Het behouden van de dagelijkse routine is meer dan het uitvoeren van jouw trainingsschema. Je gaat misschien niet naar de studio, maar dat betekent niet dat je er niet goed kan blijven zien terwijl je aan het trainen bent! Ook work-outs vanuit je woonkamer vragen om mooie, hoge kwaliteit sportkleding voor dans. Trek iedere online dansles of thuistraining jouw normale danskleding aan met eventueel wat extra warme balletkleding eroverheen. Op deze manier blijft je gemotiveerd en geïnspireerd. Neem daarnaast ook de tijd om je haren te stijlen zoals je zou doen in de balletles.

dansen vanuit huis sodanca balletkleding

Creëer de perfecte sportruimte thuis

Vind je het lastig om een geschikte ruimte te vinden om je trainingen of danslessen te doen? Kijk waar je het meest bewegingsruimte hebt, of je eventueel een spiegel kunt vinden en waar je je laptop of tablet kan installeren om de les online te volgen. Als je eenmaal de perfecte plek gevonden hebt, zal je dit helpen om gemotiveerd in beweging te blijven.

Goede voorbereiding is key

Verzamel alle materialen die je nodig hebt. Ga je een balletles volgen? Kijk dat of je iets kan vinden wat je als barre kan gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld een stoel, tafel of kast zijn. Verder is het misschien fijn om sportaccessoires te hebben, waarmee je kan opwarmen voor de les en kan stretchen of ontspannen na de les. Denk bijvoorbeeld aan een weerstandsband, ballet foot stretch, foam roller of massagebal. Bij DANSWinkel.nl hebben we veel handige tools om je thuis training te optimaliseren.

capezio massage roller voor dansers bunheads bh1531 capezio voetmassage bal voor dansers Capezio BH511u bunheads weerstandsbanden

 

En tot slot, vergeet vooral niet te genieten! Waardeer de kleine dingen in jouw dagelijkse routine, van een hele fijne work-out tot een zeer leerzame online dansles.