K-Pop dansles: Probeer nu deze hippe Zuid-Koreaanse dansstijl uit!

0

K-Pop is in korte tijd uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen! Fans over de hele wereld zwijmelen weg bij de stoere Zuid-Koreaanse idolen, hun fashionable outfits, de aanstekelijke muziek en de bijpassende strakke danspasjes. Niet alleen de Zuid-Koreaanse muziekstijl is overgevlogen naar Nederland, ook de K-Pop dansjes zijn enorm populair hier! Wist je bijvoorbeeld dat je ook K-Pop dansles kan volgen in Nederland? Lees vooral verder om alles te weten te komen over deze dansstijl.

K-Pop Dans Community

Hoewel fans van de meeste muziekstijlen bijeenkomen tijdens concerten of fanmeetings, kent K-Pop ook een geheel aparte scene voor dansliefhebbers! Dansers ontmoeten elkaar bijvoorbeeld tijdens zogeheten “K-Pop Random Dance meetings” of K-Pop feesten, waarbij ze urenlang dansen op hun favoriete nummers.

K-pop random dance play met nct 127

K-Pop Boygroup NCT 127 doet mee met een Random Play Dance in New York City

K-Pop Dansles in Nederland

Zo goed als iedere dag komt er wel een nieuw K-Pop nummer met bijpassende choreografie uit. Hoe leren fans al deze dansjes dan? De meesten leren deze thuis aan, vaak via Youtube video’s. Het is toch eigenlijk veel leuker om deze dansjes aan te leren in een echte dansstudio, samen met andere fans?

Daarom bieden steeds meer dansscholen K-Pop danslessen aan! Hier leer jij de nieuwste dansjes van de populairste K-Pop groepen. Deze worden jou aangeleerd door ervaren dansers die zelf óók nog K-Pop fans zijn. Wil jij ook kennismaken met deze veelzijdige dansstijl? K-Pop dansles in Nederland kan je onder andere volgen bij Yoga Beer Bussum.

twice alcohol free kpop danslessen

Dance Practice van K-Pop Girlgroup Twice

Dance Cover Groepen

Naast K-Pop danslessen bestaan er ook K-Pop Dance Cover groepen. Deze dansgroepen bootsen de exacte choreografieën van de K-Pop boy- en girlgroups na, zetten de indrukwekkende dansvideo’s hiervan op Youtube en trekken miljoenen volgers aan. Een echte trend is bijvoorbeeld de K-Pop in Public Challenge, waarbij dansgroepen hun Dance Covers optreden en opnemen in de meest drukke, openbare plekken. Vergelijkbaar met spontane Busking optredens in onverwachtse locaties.

Hoewel dit in het buitenland al langer wordt gedaan, is Nederland redelijk nieuw hierin. De bekendste en één van de eerste groepen die dit succesvol in Nederland heeft ondernomen is The Miso Zone met momenteel meer dan 4 miljoen views op hun Dance Covers. De groep heeft zelfs erkenning gekregen van de originele choreograaf van een gecoverde K-Pop choreografie!

Wat is Kpop Dance?

Het bijzondere aan K-Pop muziek is dus dat bij ieder (title track) liedje een choreografie hoort. Dit zijn niet zomaar ‘dansjes’. K-Pop heeft vele unieke, prachtige en pittige choreografieën gebracht, gemaakt door topchoreografen van over de hele wereld. Aangezien de muziek een mix van stijlen is, halen ook de choreografieën inspiratie halen uit diverse stijlen, zoals Urban, Hiphop, Contemporary, Jazz, Locking, Popping, Vogueing en Acrobatiek.

Dit is één van de dingen wat K-Pop onderscheidt van andere muziekstijlen. Ieder K-Pop idool is namelijk niet alleen getraind in zang, maar ook in dans, rap, acteren, interview vaardigheden en het spreken van meerdere talen. Sommige platenlabels trainen hun artiesten daarnaast ook in songwriting, muziekproductie en choreograferen.

Meer lezen over deze bijzondere muziek- en dansstijl, zoals het ontstaan, de ontwikkeling en de ins en outs van dit genre? Hier lees je alles over de groei van K-Pop en K-Pop dance.

kpop cover dance bts

Links: K-Pop Boygroup BTS met Halsey. Rechts: BTS – Boy With Luv Dance Cover door The A-Code