Hoe meet je de hakhoogte van een dansschoen op?

0

Eén van de eerste dingen waar je op moet letten als je dansschoenen koopt: Welke hakhoogte is geschikt voor mij? ‘Niet te hoog’ is vaak het antwoord, maar hoe weet je wat niet te hoog is? Je hebt bijvoorbeeld keuze uit dansschoenen met Cubaanse hak, -Spanish hak, -Flare hak of -Stiletto hak en dan moet je ook nog de centimeters kiezen. Vooral wanneer je dansschoenen online bestelt, kan het lastig inschatten zijn voor welke hak je moet gaan. Daarom leggen wij jou uit in dit artikel hoe jij de hakhoogte van dansschoenen precies kan opmeten.

Het lijkt misschien het meest logisch dat je vanaf de grond tot aan het bovenste punt van de achterkant van de hak moet meten. Bij dansschoenen werkt dit echter anders.

Zo meet je de hakhoogte op!

Je begint met meten rond het midden van de hak (in plaats van helemaal aan de achterkant). Hier ligt vaak het zwaartepunt van de hiel. Oftewel, op dit punt leun je met je gewicht op de hak. Je staat namelijk niet helemaal met het gewicht aan de achterkant, want dat verlies je als snel je balans! Tijdens het dansen ligt het gewicht zelfs nog meer naar voren rond de bal van de voet.

Waar stop je dan met meten? Je meet tot aan de bovenkant van de punt van de hak. Het verwisselbare puntje van de hak reken je dus niet mee! Dit betekent dat de echte hoogte van een dansschoen net wat hoger is dan de aangegeven hakhoogte. Houd hier vooral rekening mee met het kiezen van een dansschoen en geef bij twijfel de voorkeur aan een wat lagere, maar comfortabele, hak.

meet de hak van nueva epoca dansschoenenZo meet je dansschoenen wel op!

 

Meer lezen over het kiezen van de juiste hak? Zo vind je de juiste hakhoogte voor je eerste paar salsaschoenen.

Salsaschoenen met diverse hakhoogtes dance naturals