Zo vier je World Ballet Day 2021!

0

Het is bijna zover: World Ballet Day 2021 komt eraan! Op dinsdag 19 oktober wordt wereldwijd de 8ste editie van de Wereld Balletdag gevierd. Dit betekent dat dansliefhebbers 24 uur lang kunnen genieten van de leukste repetities, interviews, online dansvoorstellingen en meer. Afkomstig van de meest gerenommeerde balletgezelschappen over 6 continenten! In dit artikel lees je alles wat je moet weten om je voor te bereiden op deze feestelijke dansdag.

#Worldballetday Thema

Net als ieder jaar staat World Ballet Day om verbinding. Zo brengt het niet alleen balletgezelschappen over de hele wereld samen, maar ook balletdansers, balletstudenten en balletliefhebbers. Bovendien is dit jaar extra betekenisvol. Met de COVID-19-richtlijnen die dagelijks veranderen, hebben dansgezelschappen moeite om terug te keren naar podia en repetitiestudio’s. De viering van dit jaar zal de veerkracht van deze kunstvorm in de schijnwerpers zetten. Of zoals Kevin O’Hare, directeur van The Royal Ballet, het vertelt:

Ik hoop dat World Ballet Day dansers en balletliefhebbers over de hele wereld een gevoel van solidariteit blijft geven – en tegelijkertijd een nieuwe generatie kennis laat maken met de schoonheid en inspiratie van ballet.

Programma 2021

Alle (gratis) livestreams zullen te volgen zijn op https://worldballetday.com/ en op de Youtube kanalen, Facebook pagina’s en zelfs de TikTok accounts van de deelnemende gezelschappen. Dit jaar kan je weer genieten van livestreams van de meest gerenommeerde dansgezelschappen, waaronder uiteraard de oprichters: The Royal Ballet, Bolshoi Ballet en The Australian Ballet. Ook het Nationale Ballet – uit ons eigen kikkerlandje – zal deelnemen van 17:00 tot 18:00. Daarnaast zullen ook vele andere gezelschappen deelnemen aan dit grootste evenement.

Zie hieronder het volledige programma (klik om te vergroten):

world ballet day 2021 programma timetable

Danswinkel.nl viert World Ballet Day

Als Danswinkel zijn wij enorm blij om bij te kunnen dragen aan het comfort van dansers door de mooiste balletkleding, balletschoenen, balletaccessoires te kunnen verschaffen! Daarnaast zijn wij trots om de geschikte spitzen aan te mogen meten bij balletdanseressen (van de toekomst) door heel Nederland en België. Zowel het spitzen aanmeten op locatie – zoals op balletacademies – als in onze dansspeciaalzaken.

Nationale balletacademie spitzen aanmeten Danswinkel.nl