Zo bereid jij je voor op de SBS6 Dansmarathon!

0

Aanstaande donderdag is het zover: de Dansmarathon gaat van start! Het belooft het grootste dansspektakel ooit te worden. SBS6 presenteert dit feestelijke evenement waarin danskoppels 50 uur achter elkaar zullen dansen, live op tv, om de grote geldprijs te winnen. Bovendien dansen de koppels ook voor een goed doel. Of je nu deelnemer bent, een plekje in het publiek hebt weten te bemachtigen, op een meedanspodia staat, of lekker vanuit huis meedanst; met onze tips ga je voorbereid de Dansmarathon in!

DDM_Logo

1: Nooit genoeg blaren pleisters!

Misschien wel de belangrijkste en simpelste tip, voordat je aan de langste dans ooit begint: Heb genoeg blarenpleisters bij de hand. Spreekt natuurlijk voor zich, maar een herinnering kan geen kwaad!

diamant dansschoenen salsa en latin

2: Personaliseer je dansschoenen

Waarom zou je het bij blaren pleisters houden? Er zijn genoeg tools en accessoires, waarmee je jouw favoriete dansschoenen perfect naar de voet kan laten vormen. Denk bijvoorbeeld aan dansaccessoires die pijnlijke voeten voorkomen of verlichten, zoals anti-blaren wol, verkoelingsspray, teenspreiders en gel beschermers voor de tenen of bunions.

Daarnaast heb je ook vele soorten schoenaccessoires, waarmee je de schoenen zelf optimaal kan voorbereiden: schoenspanners, schokdempende zolen, hakbeschermers, inleg zooltjes of anti-sliphiel pads en schoenborstels. Deze speciale accessoires vind je vaak bij (online) danswinkels, zoals Danswinkel.nl en zijn fysieke vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Hilversum, Rotterdam en Eindhoven.

dansschoen accessoires

3: In dansen en inspiratie zoeken

De spanning en het enthousiasme loopt op. Wanneer de dansmarathon eindelijk begint en je alle voorbereidingen hebt getroffen, wil je natuurlijk niet helemaal uitgeput van de spanning zijn. Bereid je voor op het spektakel door inspiratie op te doen. Bijvoorbeeld via iconische dansfilms, zoals Flashdance, Dirty Dancing, Step up, Footloose, Fame of Billy Elliot. Leuke tip: Geef een subtiele ode aan jouw favoriete dansfilm door een outfit te dragen die geïnspireerd is door een iconische dans-scene. Ook op de social media kanalen van Dansmarathon is genoeg inspiratie te vinden, van behind the scenes video’s tot aanmoedigingen van BN’ers.

fashion dansfilm flashdance 1983

4: De perfecte dansoutfit

50 uur achter elkaar dansen?! Natuurlijk wil je dan het liefst je meest comfortabele kleding aan. Echter, wanneer je live op de Nederlandse tv verschijnt, kunnen wij ons voorstellen dat je ook wilt stralen in jouw mooiste dansoutfit! Bezoek bijvoorbeeld een dansspeciaalzaak in Nederland en ga voor danskleding en dansschoenen van ervaren dansmerken. Deze dansartikelen zijn niet alleen prachtig, maar zijn ook speciaal ontworpen om uren lang comfortabel in te kunnen dansen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van elastische- en vocht absorberende materialen of van schok dempende zolen.

werner kern dansschoenen en danskleding dansmarathon

5: Toon je support!

Zelfs als je geen deelnemer bent, kan je toch op meerdere manieren deelnemen aan de dansmarathon. Bijvoorbeeld door een lot voor de VriendenLoterij te kopen, waarvan bovendien 40% van ieder verkocht lot naar Longfonds gaat. Koop een ticket voor een meedanspodium of stuur een eigen dansvideo in via de Mobile Room. Je kan ook jouw favoriete danskoppel helpen door een aanmoedigingsbericht in te sturen. Dit kan een leuke tekst, foto of video zijn. En wie weet zie jij deze dan terug op de dansvloer!

de dansmarathon van sbs6