Maak kennis met het nieuwe Cultuurpaleis van Den Haag: Amare!

0

Theater Amare opent dit najaar de deuren voor de eerste rondleidingen, voorstellingen en concerten. Zo heeft het koningspaar al mogen genieten van een rondleiding in dit bijzonder complex! Amare zet zichzelf neer als huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting. Wij vertellen hier alles wat je moet weten over dit nieuwe cultuurpaleis in het hartje van de stad Den Haag.

Grootste overdracht

Op donderdagavond 2 september waren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aanwezig bij de feestelijke overdracht van Amare. Naast een rondleiding woonden het koningspaar diverse repetities bij en waren ze aanwezig tijdens concerten en toespraken in de Concertzaal. Tijdens deze avond droeg de gemeente Den Haag Amare namelijk over aan alle ‘vaste bewoners’.

Koningspaar bij overdracht cultuurpaleis amare

© De Schaapjesfabriek

Bewoners?

Amare zal het nieuwe thuis worden voor verschillende grootste culturele spelers. In augustus en september 2021 verhuizen Zuiderstrandtheater, Residentie Orkest en Nederlands Dans Theater (NDT) naar dit grootste cultuurpaleis. Amare zal het Lucent Dans Theater en de Dr. Anton Philipszaal vervangen. Bovendien volgt Het Koninklijk Conservatorium begin 2022. Naast een theater wordt het dan ook ook een plek van educatie en ontwikkeling.

cultuurhuis amare programma 2021 2022

Bezoek het diverse programma

Bij Amare geniet je van muziek- en dansvoorstellingen in alle toonsoorten en stijlen. Het theater biedt plaats aan de meest toonaangevende hedendaagse dansgezelschappen, zowel nationaal als internationaal. Daarnaast kiest het cultuurhuis voor aanvullende (tegen)geluiden: niet-westerse dans, urban en spannende crossovers. Denk bijvoorbeeld ook aan opera, muziektheater, musical, show, cabaret en circus. In het diverse programma is voor ieder wat wils.

Geen idee waar je moet beginnen? Van 19 t/m 21 november vindt de officiële opening plaats tijdens het Open Festival. Dit is een feestelijk programma in samenwerking met de bewoners van Amare en diverse partners in de stad.

amare programma 2021 2022