Vijfde Editie Theaterroute Huizen zet Erfgooiers in Schijnwerpers

0

Op Dans is voor Iedereen zetten wij regelmatig de leukste dansvoorstellingen, theaterfestivals en kunstevenement in de schijnwerpers. Deze keer introduceren wij: Theaterroute Huizen! Houd ook vooral onze evenementen agenda in de gaten.

Dit jaar bestaat de Theaterroute Huizen vijf jaar. Dat is natuurlijk een bijzondere mijlpaal. Daarom vindt de stichting Eindeloos Theaterwerk, onder de bezielende leiding van bedenker en maker Johan Verheij, het een goed moment om nog groter te denken en ook over de grenzen van ons mooie dorp te kijken. Dit jaar laten ze daarom nog meer van het Gooi zien.

Na het Melkmeisje, de Visser, de Kaasmakers en de Bevrijders spelen in de vijfde editie de Erfgooiers een hoofdrol, met als titel: “Het recht van de Erfgooiers”.

Jubileum

logo_theaterroute-huizen-2021_ogDe Theaterroute viert een jubileumjaar en daar is het team buitengewoon trots op. Johan zelf zegt daar over: “Wie had vijf jaar geleden, aan de keukentafel tijdens een borrel kunnen bedenken dat wat begon met een creatief idee, uit zou groeien tot zo’n groot en inmiddels landelijk evenement.”

Ook dit jaar werken er meer dan zestig acteurs, zangers, muzikanten en vrijwilligers mee. Gedurende zes avonden verwachten ze weer ruim 1.400 bezoekers, uit Huizen, het Gooi en de rest van Nederland.

Het Concept

De formule van dit unieke evenement blijft hetzelfde als de afgelopen jaren. De gasten van de Theaterroute verzamelen zich op de hoofdlocatie. Daarna wordt men in kleinere groepen onderverdeeld en bezoekt elke groep, onder leiding van een gids, verrassende locaties, waar uiteenlopende voorstellingen worden gespeeld over de geschiedenis van het Gooi in het algemeen en het mooie dorp Huizen in het bijzonder.

Veiligheid

In 2020 heeft de organisatie hard gewerkt om op het gebied van Corona een veilige en verantwoorde route neer te zetten, voor medewerkers en publiek. Natuurlijk wordt daar dit seizoen met dezelfde zorgvuldigheid naar gekeken aan de hand van een “anderhalve-meter-versie”.

Nieuwe verhalen

De geschiedenis van Huizen blijft een onuitputtelijke bron van verhalen. De historie van de Erfgooiers mag daarin niet ontbreken en geeft nog meer diepte en ruimte aan de Theaterroute.

Naast voorstellingen over de Erfgooiers, worden dit jaar ook verhalen verteld over gewone mensen die minder rechten ervaren, excentrieke inwoners die het dorp kleur hebben gegeven en gebeurtenissen die de loop van de geschiedenis veranderd hebben.

De eindvoorstelling wordt ook tijdens deze editie weer ondersteund door een live orkest. Nieuw dit jaar is dat er geen bestaande muziek wordt gebruikt, maar dat muzikaal leider en arrangeur, Mark Lippe, speciaal voor de theaterroute geheel nieuwe melodieën heeft gecomponeerd.Theaterroute huizen 2020

Acteurs

De organisatie is ongelooflijk trots dat er speciaal voor de Theaterroute weer een grote stoet landelijk bekende acteurs naar Huizen komt. Daarnaast wordt er, zoals elk jaar, weer een beroep gedaan op aanstormend en plaatselijk talent.

De cast bestaat uit: Bartho Braat, Diana Dobbelman, Marjolijn Touw, Aukje van Ginniken, Rob van de Meeberg, Carolina Mout, Nyncke Bergman, Marloes van den Heuvel, Jurko van Veenendaal, Mark van Welzenis, Sebas Berman, Martijn van Will, Lara Coret, Fabiënne Meershoek, Mischa Verwoert, Julia Bedner, Roon Putuhena en vele anderen.

Locatie & Tijden:

De Theaterroute “Het recht van de Erfgooiers” vindt plaats van 13 t/m 18 september 2021.

Inloop vanaf 18.00 u. op alle avonden.

De Theaterroute start dit jaar bij: de Nieuwe Kerk, Brede Englaan 28, 1272 GS Huizen.

Er zijn nog maar enkele kaarten beschikbaar. Bestellen doe je via: www.eindeloostheaterwerk.nl

De Theaterroute 2021 wordt mede mogelijk gemaakt door: Van der Roest, trotse partner van de Theaterroute Huizen & Gemeente Huizen