Altijd al willen leren dansen? Nu is het perfecte moment om te beginnen!

0

Het maakt niet uit welke hoe oud je bent of hoeveel danservaring je hebt: dans is voor iedereen! Voor velen is het altijd al een stiekeme droom geweest om te leren dansen. Of misschien heeft een vriend(in), celebrity of jouw partner jou wel geïnspireerd om toch eens een danslesje op te pikken? Wij vertellen jou waarom je niet moet afwachten en je nu het beste kan beginnen met danslessen volgen.

Begin van het seizoen: Proeflessen voor beginners

Het nieuwe dansseizoen is van start gegaan! Net als een schooljaar, loopt een dansseizoen meestal van september t/m juli. Dit betekent dat dansscholen de aankomende weken volop proeflessen geven; helemaal gratis! Dit is het ideale moment om kennis te maken met verschillende dansstijlen en dansscholen.

En misschien nog wel het fijnste aan deze eerste paar weken is dat je in de les zal staan met allemaal beginners. Dit is toch net iets prettiger dan midden in het jaar instromen met dansers die elkaar én de les al goed kennen. Ook als je in een hoger niveau instroomt, kom je terecht met dansers die weer moeten inkomen na de zomerpauze. Hierdoor zullen de dansdocenten ook een stuk rustiger beginnen. Daarnaast heb je dan nog een heel jaar om te oefenen voor de eindvoorstellingen in juli/juni.

eerste danslessen leren dansen

Nieuwe danslessen

Ben je dol op klassiek ballet of heb je altijd al de heupjes willen losschudden tijdens een Salsa dansles? Deze dansstijlen zijn op bijna iedere dansschool wel te volgen en instromen kan vaak het hele jaar door. Echter, als je op zoek bent naar een totaal nieuwe dansstijl is het een goed idee om in het begin van het seizoen te starten. In September beginnen vaak nieuwe, experimentele workshops om de vraag naar deze dans- en sportstijlen te testen. Verbreed je horizon met voguinghigh heels dans, Aerial Yoga of Kpop dance!

areal yoga experimentele dans en yogales

Korting op danskleding

De start van een nieuwe dansseizoen betekent ook veranderingen in het aanbod danskleding. Als je net begint met het leren van dansen, kan het fijn zijn om niet direct de duurste dansartikelen aan te moeten schaffen. Vele danswinkels houden daarom een uitverkoop op danskleding en dansschoenen na de zomer.

Bovendien zullen de meeste danswinkels en dansmerken in deze Back2School periode veel voorraad hebben van de kledingvoorschriften van de dansschool. Na een geslaagd proeflesje kan je dus direct de geschikte danskleding voorschriften aanschaffen!