Vier je zomervakantie met Dans- en Theaterfestivals deze augustus!

0

Op vakantie in het buitenland is momenteel niet de makkelijkste optie. Hoe vier je dan de zomervakantie in eigen land? Gelukkig is augustus de festival maand, ook in Nederland. Deze maand zit bomvol leuke theaterfestivals, dans evenementen en kunstproducties. Wij lichten er een aantal uit, maar neem vooral ook een kijkje in onze evenementen agenda.

Festival Cultura Nova

Festival Cultura Nova presenteert maar liefst 60 gezelschappen, 350 activiteiten, 20 coproducties en 32 premières! Bij deze 30ste editie is deze zomer veel ruimte voor experiment. Zo programmeert het festival in coproductie met VIA ZUID een aantal voorstellingen van jong talent. Met dit jaar Anne en Lieke van der Vegt, Hendrik Kegels, Kelly Venneste, Mami Izumi, Reggy van Bakel en Sonja van Ojen.

Datum: 27 augustus t/m 5 september
Locatie: Heerlen
Genre: Muziek, Theater, Dans, Film en Beeldende kunst

cultura nova heerlen dans en theaterfestivals

Summer Dance Forever

Dansers van over de hele wereld komen elk jaar in augustus samen in de stad Amsterdam voor dit Internationale Hiphop Dance Festival. Summer Dance Forever wordt georganiseerd op verschillende locaties in de stad. Hier kan je een grote verscheidenheid aan dansvoorstellingen, battles en workshops verwachten om je vaardigheden op te frissen en te verbeteren. Een vrolijk zomerfestival in één van Europa’s populairste steden, gedrenkt in dans.

Datum: 17 t/m 22 augustus
Locatie: Amsterdam
Genre: Dans (Hiphop/Urban)

summer dance forever hiphop festival

Limburg Festival

Het Limburg Festival is het oudste theaterfestival in Midden-Limburg! Sinds 1983 geven ze bezoekers een unieke ervaring door ze te verwonderen met bijzonder theater op unieke locaties. Zij toveren Midden-Limburg om tot één groot openluchtpodium met een breed aanbod van theater, toneel, dans, muziek, opera en mime. Het Limburg Festival brengt bezoekers van alle leeftijden op een laagdrempelige manier in aanraking met bijzonder theater op unieke locaties.

Datum: 25 t/m 29 augustus
Locatie: Limburg
Genre: Theater, Toneel, Opera, Dans

limburg theaterfestivals

Theaterfestival Boulevard

Sinds 1985 is ’s-Hertogenbosch in augustus podium voor hartstochtelijke voorstellingen en inspirerende ontmoetingen. Theaterfestival Boulevard brengt theater, dans en muziek(theater) en kunstvormen die niet in een hokje passen. Op het festivalhart, de podia en op bijzondere locaties in en rond ‘s-Hertogenbosch. Het publiek is groot en nieuwsgierig. Boulevard is er voor de leek en de liefhebber, voor jong en oud, voor de kunstprofessional en het gezin dat een dagje uit gaat.

Datum: 5 augustus t/m 22 augustus
Locatie: ’s-Hertogenbosch
Genre: Theater, Dans, Muziek(theater), Kunst

theaterfestival boulevard den bosch

Festival Tweetakt

Festival Tweetakt in Utrecht is een kunstenfestival voor iedereen. Met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en meer. Door jonge talenten en ervaren makers, uit Utrecht, uit Nederland en België, maar ook van ver daarbuiten. En geschikt voor alle leeftijden, van kleuters tot jongeren tot opa en oma.

Datum: 26 augustus t/m 9 september
Locatie: Utrecht
Genre: Dans, Theater, Muziek

Festival Tweetakt in Utrecht 2021

Karavaan Festival

Maak je klaar voor een nieuw Karavaan Festival 6 t/m 15 augustus in regio Groot Alkmaar. De vakantie-editie van het Noord-Hollandse podiumkunstenfestival brengt tien dagen lang spraakmakend locatietheater op verrassende plekken: van boerderijen tot een natuurbegraafplaats en van een radiopeilstation tot een landgoed. Vier je zomervakantie bij Karavaan!

Datum: 6 t/m 15 augustus
Locatie: Noord-Holland
Genre: (Muziek)theater, Dans

karavaan theaterfestivals 2021

Dance Events en Muziekfestivals

Genoeg podiumkunsten bewonderd en theaterfestivals bezocht? Schud dan de heupen los tijdens een muziekfestival! Vele dance festivals combineren muziek met kunst. Niet alleen voor de prachtige visuele effecten, maar ook om zowel bekende- als beginnende kunstenaars een podium te geven. Mogelijk kunnen muziekfestivals weer veilig van start gaan vanaf september, dus houd vooral actuele festival agenda’s in de gaten.

Cultura-Nova-Puja-Voala-project

Cultura Nova Festival