Hoe naai je elastieken vast aan de balletschoenen?

0

Wanneer je balletschoenen koopt, is de kans groot dat er twee losse elastiekjes in de verpakking zitten. Geen zorgen! Dit is de bedoeling en vele dansers vinden dit zelfs prettiger. Zo kunnen de elastieken precies worden afgesteld op de vorm van de voet. Hoe naai je deze elastieken vast? Volg ons stappenplan en het is zo gedaan!

balletschoenen trekkoord vastmaken

Tip: Voordat je begint met het vastnaaien van de elastieken, zorg je ervoor dat het trekkoordje goed is afgesteld (als jouw balletschoenen dit hebben). Stel je voor dat je de elastieken straks per ongeluk inhet koordje vastzet. Dan kan je deze niet meer aantrekken en blijven de balletschoenen te wijd!

Stap 1: Locatie markeren

Vouw de achterkant van de balletschoen om, zodat deze plat op de binnenzool ligt. Markeer met een potlood een streepje in de voering waar de hoekjes vouwen.

bloch balletschoenen elastieken vastnaaien afstellen

Stap 2: Ene kant aannaaien

Naai het elastiekje aan één kant vast met een garen in bijpassende kleur. Let hierbij op dat je niet door het trekkoordje naait. Probeer ook enkel door de binnenste voering heen te naaien en niet door de buitenste laag. Zo blijft de balletschoen mooi en netjes aan de buitenkant.

elastieken naaien aan de balletschoenen

Stap 3: Strakheid afstellen

Trek de balletschoen aan. Of laat de danser(es) waar jij de elastieken voor aannaait de balletschoenen aantrekken. Trek het elastiek over de wreef op de gewenste strakheid. Markeer een streepje op het elastiek op de plek waar hij de balletschoen raakt.

elastiekjes van balletschoenen vastzetten

Stap 4: Andere kant aannaaien

Trek vervolgens de balletschoen weer uit. Naai de andere kant op dezelfde manier vast. Nu alleen de andere balletschoen nog en Klaar is Kees!

balletschoenen met vaste elastieken

Foto’s ©: BLOCH