DANSWinkel Trend: Draag jij sokken in de dans hakken?

0

Een trend die we op Instagram voorbij zagen komen is het dragen van, jawel, sokken in de danshakken! Niet voor optredens, maar juist voor practice video’s die alsmaar in populariteit stijgen. Maar waarom dragen dames dan sokken in hun dansschoenen, horen wij je denken. Voor de elegantie zal het niet zijn. Hoe voelt het om sokken te dragen tijdens het dansen op je dames dansschoenen? Wij gaan het je uitleggen.

Danshakken met sokken?

Veel Latin, Salsa en Tango danseressen staan uren op hun dansschoenen met hakken. Sommige modellen Latin dansschoenen hebben smalle bandjes die individueel druk geven op de voeten. Na uren trainen willen je voeten wel wat ontspanning, maar met dezelfde hakhoogte en flexibiliteit van je favoriete dansschoenen. Sokken in de dansschoenen kunnen pijnlijke voeten verlichten.

C100 dansez vous balletsokken roze

Tip: Ga voor danssokken of balletsokken van erkende dansmerken. Deze zijn speciaal ontworpen om te dragen tijdens het dansen en hebben vocht absorberende eigenschappen.

Sommige danssokken hebben zelfs speciale grip lijnen, zodat je niet schuift in de dansschoenen. Danssokken worden ook wel gedragen in de balletschoenen of op zichzelf tijdens moderne dans.

Wanneer draag je dansschoenen met sokken?

1. De dansschoenen zijn uitgelopen

Als je dansschoenen mooi om je voeten sluiten is het niet aan te raden ze te gaan dragen met sokken. Wel is dit je kans om je oude, nog niet versleten, dansschoenen uit de kast te trekken. Als je oude dansschoenen net teveel zijn uitgelopen, waardoor je binnen je dansschoenen gaat schuiven, dan zijn ze perfect om met je sokken te dragen! Op deze manier geef je je dansschoenen een tweede leven.

2. Voetbreedte is veranderd

Een andere reden om dames dansschoenen met sokken te dragen is het verschil van je voeten in het winterseizoen en het zomerseizoen. Sommigen van ons hebben een andere breedte in pasvorm nodig, zodra het weer warmer wordt, omdat de voeten dan wat meer opzwellen. Dat zou betekenen dat we dansschoenen alleen voor de winter en alleen voor de zomermaanden zouden hebben. Nu zijn er dames die erachter kwamen dat ze hun favoriete zomer dansschoenen prima in de wintermaanden kunnen dragen, jawel, met sokken!

Hoe style je sokken in hakken?

De sokken met hakken trend is natuurlijk niet gelimiteerd tot de dansstudio. Afhankelijk van de soort outfit die je draagt kan deze trend de look extra sportief, chique, schattig of gedurfd maken. Stijl bijvoorbeeld een zoete pastelkleurige outfit met roze balletsokken van mesh. Ook erg hip is het dragen van stoere sportsokken in elegante hakjes. Dit zorgt voor een verrassend contrast.

sportsokken in de hakken pastel outfit met balletsokken sokken in de hakken trend vogue