DANSWinkel Trend: Dans Leggings als Fashion Item

0

Voor dansers is comfort altijd één van de belangrijkste voorwaarden voor danskleding en dansschoenen geweest. Het afgelopen jaar is comfort echter op ieder gebied key geworden. Comfortabele kleding zal voorlopig nog wel even als een rode draad door het modebeeld lopen. Denk hierbij aan danskleding, sportkleding en loungewear.

Zowat iedere vrouw heeft wel een dames danslegging in de kast liggen. Of dat nu een basic zwarte dans legging is of een sportieve legging met kleurtjes en print. De geliefde sportlegging is ideaal voor alle soorten dans en sport, maar kan ook gestyled worden voor de dagelijkse outfit. Wij leggen in dit artikel uit hoe!

Hoe dragen dansers leggings?

temps danse detour leggings voor yoga en pilates

Temps Danse Detour

Dansers dragen leggings voor verschillende dansstijlen en sportvormen. Leggings worden het meest gedragen voor yoga, pilates, moderne dans en sport. Zowel buiten als binnen worden leggings veel gedragen.

Er zijn ook balletdansers die leggings dragen in plaats van een balletpanty en sommige balletdansers dragen een warm-up legging over hun balletpak heen, zodat je deze uit kan trekken als de benen te warm worden.

Dansers dragen ook wel eens leggings voor sociale dansvormen zoals Ballroom, Salsa en Tango, vooral tijdens de trainingen. Zij combineren de legging ook wel eens met een rokje of tuniek voor een complete look.

11655w capezio legging

Capezio 11655W

capezio_tech_full_length_legging_noir_11288w

Capezio 11288W

temps danse zazou driekwart legging met rokje

Temps Danse Zazou

Hoe stijl je ‘m buiten het dansen?

Een goede legging van hoge kwaliteit geven de benen direct een strakker silhouet en laten de lijnen zelfs langer lijken. Draag je legging met je sportschoenen of danssneakers en een crop top voor een sportieve look.

Creëer daarentegen een chique uitstraling door het te combineren met een oversized blazer en hakjes. Met de juiste accessoires tover je de legging bovendien zo om van dans outfit naar comfortabele look om in te shoppen naar stijlvolle outfit voor op het terras!

Leggings street style celebrities