Back to School Checklist: Bereid je voor op het nieuwe Dansseizoen!

0

Back to School staat voor de deur! Dansers kennen deze periode ook wel als Back to the Studio, Back to the Barre of Back to Dance. Niet alleen dansers, maar ook dansscholen en danswinkels zijn volop bezig met voorbereidingen voor het nieuwe dansseizoen. Dit betekent dat het de hoogste tijd is om alvast inkopen te doen voor de danslessen die vanaf eind augustus van start zullen gaan. Danskleding volgens de kledingvoorschriften van de dansschool schaf je aan bij Danswinkel.nl. Lees vooral verder voor alle benodigde tips, zodat je voorbereid het nieuwe dansseizoen in kan gaan.

grishko academy balletpakjes bakc to school

Het Back to the Studio Stappenplan

Vind jij Back to School nou ook zo’n stressvolle tijd? Geen zorgen! Met ons handige stappenplan nemen wij alle spanning uit handen, zodat je vol plezier kan uitkijken naar de nieuwe danslessen.

1: Kledingvoorschriften checken

Het leukste is natuurlijk om direct te gaan shoppen voor nieuwe danskleding, maar de juiste voorbereiding scheelt heel wat stress, haast en gedoe. Vraag daarom eerst bij de dansdocent of dansschool na wat de vereiste kledingvoorschriften zijn. Vaak staat er ook een kledinglijst op de website, maar vraag voor de zekerheid na of er veranderingen zijn voor het nieuwe seizoen.

2: De kledinglijst voorbereiden

Print de kledinglijst vervolgens uit. Een praktische tip is om alvast de juiste leeftijdsgroep en dansstijl(en) te omcirkelen, zodat je eenmaal in de winkel niet twijfelt over wat je precies nodig hebt. Geen kledinglijst gevonden of ontvangen? Creëer er dan zelf een door alle benodigdheden te noteren. Het handigste is om bijvoorbeeld per dansstijl een overzichtelijk lijstje te maken.

capezio sugar plum rugzak

3: Tijd om te shoppen!

Bezoek een dansspeciaalzaak met de uitgeprinte kledinglijst. Kom gerust langs één van de Danswinkel.nl filialen in Amsterdam, Den Haag, Hilversum, Rotterdam en Eindhoven. Wij werken met dansscholen vanuit heel Nederland samen en helpen jou graag met het vinden van de geschikte danskleding volgens de voorschriften.

Werkt jouw dansschool al samen met Danswinkel.nl? Bekijk dan de partnerpagina van de dansschool
om alle kledingvoorschriften gemakkelijk in één keer online te bestellen.

Heb je ook nieuwe spitzen nodig? Dan is het belangrijk om van te voren een afspraak voor spitzen aanmeten te maken in een van de filialen.

4: Geen kledingvoorschriften? Volg de checklist

Misschien heeft jouw leeftijdsgroep of dansstijl wel helemaal geen strenge kledingvoorschriften. Wat heb je dan nodig? Volg onze Back to School checklist voor alle danskleding benodigdheden. De dansoutfit kan je natuurlijk aanvullen met oneindig veel leuke dansaccessoires, zoals dans tassen, haaraccessoires, drinkbidons, sleutelhangers, beenwarmers en warm-up booties.

(Klik op de afbeelding om jouw checklist te downloaden en uit te printen)

back to school checklist alle filialen