DANSWinkel Trend: Zomerse Schoenen met Flare Hak

0

Een subtiele schoenentrend die we deze zomer overal gaan zien, is een stijl die veel dansers al kennen: schoenen met flare hakjes. Wat is een flare hak? Denk aan de populaire flared broek, maar dan in hakvorm! In dit artikel leggen wij alles uit over deze comfortabele zomertrend en waar je schoenen met flare hak, zoals de meeste salsa hakken, het beste kan aanschaffen.

Inspiratie uit de danswereld

PD133_005 portdance flared hak

Dans fashion is hip! Niet alleen dansers, maar ook dames die minder bekend zijn met de danswereld combineren graag de elegantie van dansartikelen met stoere streetwear items. Veel Salsa, Bachata en Kizomba dansers dragen het liefste dansschoenen met flare hakken, maar ook Ballroom dansers kennen het comfort en de stabiliteit van deze danshakken.

Vrouwelijke Salsa dansers zie je vaak op bronskleurige satijnen dansschoenen met flare hakjes dansen. Voor optredens worden ook opvallende kleuren of glitter dansschoenen gedragen. Ben je van plan om deze trend buiten de dansvloer te dragen? Kies voor dansschoenen met flare hakken en een lederen zool, dan kun je er ook buiten mee dansen en flaneren.

diamant dansschoenen met suede zool

Tip: Gebruik je je dansschoenen met suède zool niet meer voor de dansvloer? Laat er een rubberen of lederen zooltje onder plakken door de schoenmaker. Zo kan je ze nog gebruiken voor buiten, op het terras of tijdens een tuinfeestje!

Optimaal comfort

Door het silhouet lijkt de flare hakvorm vrij slank. Toch is er een redelijk oppervlak aan de onderkant van de hakjes om stevig op te kunnen staan. Ook dames die niet zo van de hakken zijn, zullen verrast zijn door het comfort en de stabiliteit van dansschoenen met flare hak. Dansschoenen met flare hakken zijn er bovendien in verschillende hakhoogtes, zodat er voor ieder wat wils is. Dansschoenen merken zoals Werner Kern, Anna Kern, Diamant en Portdance produceren veel verschillende soorten dansschoenen met flare hak.

diamant dansschoenen met flare hak

Francis: Het glazen muiltje voor iedere voet

Een veel verkochte dames dansschoen met flare hakje is model Francis van Werner Kern. In zwart suède, wat nog gaat vormen naar de voet, is dit model verkrijgbaar met een hakhoogte van 6,5 cm. Met dezelfde hakhoogte en lederen zool is er een wit satijnen variant die ook als bruidsschoen kan worden gedragen. Liever een lagere hak? Francis gemaakt van soepel en zacht geborsteld suède met zilver metallic effect heeft een flare hakje van 5,5 cm hoog.

werner kern francis zwarte dansschoenen voor dames werner kern francis wit satijn bruidsschoen francis dansschoenen pearl silver met 5,5 cm hak

Hoe stijl je ‘m?

Om deze trend onderdeel van je dagelijkse garderobe te maken, combineer je je dansschoenen met flare hakken met een nette pantalon, een zwierige rok of een mooie jurk. Of boots de flared look van de hakken na met een wijd uitlopende spijkerbroek.

Draag daarboven een crop top en oversized blazer en maak je look helemaal af door een glitter haarband of ballet knot bovenop je hoofd. Te koude voeten voor blote tenen? Draag je dansschoenen met flare hakjes over je fishnet panty heen voor een edgy stijl.

werner kern holly nude dansschoenen met flare hak flared hak met jurk trend zara flared hakken