Dansend fit, gelukkig en in balans – Wat is NIA?

0

Bij dansen denken wij al snel aan ballet, hiphop, modern of jazz. Bijna alle dansscholen bieden deze lessen wel aan en ze blijven favoriet onder amateurs én professionals. Ben je nou op zoek naar een nieuwe dansstijl om uit te proberen? Op Dans is voor iedereen verdiepen wij ons in de minder bekende, maar net zo leuke, dansstijlen. In dit artikel laten wij jou kennis maken met een bijzondere bewegingsvorm die vele dansen en sporten combineert: NIA!

nia techniek dansstijlen mind body

Oorsprong

De NIA-techniek is ontstaan in Amerika in 1983. In een tijd van “no pain, no gain” en “feel-the-burn” high-impact fitness, geloofden NIA-oprichters Debbie en Carlos Rosas dat er een betere manier moest zijn. Ze lieten succesvolle carrières in de bloeiende high-impact fitness-industrie achter zich en begonnen aan een zoektocht naar een alternatieve manier om het lichaam te bewegen, te conditioneren en te genezen. Een bewegingsvorm die het lichaam, geest en ziel zou integreren en, uiteindelijk, een revolutie teweeg zou brengen de fitnesswereld die wij kennen.

nia debbie rosas

Debbie Rosas

Wat is NIA?

wat is nia logoNIA staat voor: Neuro Musculair Integrated Action. Hoewel het begon als fitness alternatief is het uitgegroeid tot veel meer. NIA wordt omschreven als meer dan alleen een training. Het is een holistische bewegings- en welzijnspraktijk die ieder aspect van je leven aanpakt: lichaam, geest en ziel.

De bewegingsvorm zelf bestaat uit een krachtige combinatie van dans, oosterse vechtsporten en mindfulness oefeningen. Deze natuurlijke bewegingen bevorderen een algehele balans op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. En het leukste aspect: NIA is voor iedereen!

Wat draag je tijdens het dansen?

Kenmerkend aan NIA is het dansen op blote voeten. Bij deze mind-body fitness stijl draait het ook niet om de mooiste outfits of strenge kledingvoorschriften. Comfort is het belangrijkste!

DANSWinkel.nl heeft de perfecte sportkleding om te dragen tijdens NIA. In tegenstelling tot de strakke spandex sportkleding die je vaak terugziet in de sportschool, adviseren wij om te kijken naar danskleding van onze merken Temps Danse of Ballet Rosa. Deze danskleding is gemaakt van zachte, natuurlijke materialen die losser om het lichaam vallen, maar toch de vormen mooi laten uitkomen.

temps danse danskleding

Waar kan ik NIA dansen?

Hoewel NIA misschien nog niet heel bekend is, wordt het al best een tijd beoefend in Nederland. Ook online zijn er vele cursussen te vinden. Houdt vooral de agenda van NiaNederland in de gaten voor het actuele aanbod.

nia techniek dansstijl