Zo style je jouw haar voor Ballroom en Latin Dansstijlen!

0

Wanneer Ballroom of Latin dansstijlen danst, neem je vaak deel aan wedstrijden en optredens. Iets waar je maanden naar uit kan kijken en waar je hard voor traint. Waarvoor je misschien wel een speciale jurk (of een net pak) laat maken. Maar wat te doen met je haar? Zijn er trends binnen de danswereld? Zijn er praktische aspecten waar je rekening mee kan houden? Wij schetsen een beeld voor jou om zo je eigen stijl te kunnen ontwikkelen!

Haaraccessoires voor Ballroom en Latin

Belangrijkste Basis Regel

Zorg ervoor dat je haar strak in de lak zit, zodat er geen losse plukken in je gezicht hangen. Dit is om te verzekeren dat er geen haar voor je ogen komt te hangen, waardoor je niet goed kan zien in welke richting je wilt dansen. Ook verander je soms vrij snel van hoofdrichting en dan zou het heel onhandig zijn als je je hoofd niet goed kan bewegen, omdat je kapsel je belemmert.

De grootste tip is dus: haar uit je gezicht houden en bewegingsvrijheid voor je hoofd en nek. Dit geldt uiteraard ook voor de mannen.

Laat je Individualiteit zien

Naast het praktische gedeelte is er veel ruimte voor persoonlijke expressie. Van klassieke knotjes tot asymmetrische vastgezette glanzende golven en ingewikkelde vlechten met meerdere lagen. Het mag en kan allemaal. Accentueer je danstalent en persoonlijkheid met je kapsel en match het met je dansoutfit.

ballroom latin haarstijlen ballroom haar inspiratie voor competitie Ballroom haar tips

Opvallen is goed

Tijdens een danswedstrijd of optreden wil je natuurlijk niet over het hoofd worden gezien. Veel dansers gebruiken glitter en strass om zichzelf te laten schitteren om zo het licht, en daarbij ook de aandacht, te vangen.

Heb je weinig tijd en ben je niet zo’n held qua haarstyling? Maak dan een simpele staart of knot en versier je haar met een tiara of haarband met strass steentjes erop. Of maak je klassieke staart af met glitterende haarspeldjes.

Heb je meer ervaring met het vlechten en opsteken van je eigen haar? Creëer een kapsel met ingevlochten zijkanten die je daarna mooi vast zet achterop je hoofd. Versier met meerder glitter haarspeldjes of een speciale haarkam met strass.

Alista Haarkam Bloemen met Strass en Zirkonia alista haar knot G660265C2005 Alista Bun cover met strass

Tot slot: Heb plezier!

Wat voor soort kunstwerk je ook creëert in je haar tijdens Ballroom- en Latin dansen, het belangrijkste is om te genieten van het dansen. De opvallendste uitstraling komt van binnenuit. Daar betover je de jury én het publiek pas echt mee!

Daarnaast voor het social dansen, de dansfeestjes en zelfs de normale danslessen hoeft het kapsel natuurlijk niet aan strenge eisen te voldoen. Dus gooi je haar lekker los en heb plezier!

anna kern dansschoenen voor latin en salsa