Wat zijn de Haartrends voor Ritmisch gymnastiek?

0

Iedere dansstijl heeft wel een eigen versie van de klassieke knot. Klassiek ballet heeft de platte balletknot in het verlengde van het hoofd. Flamenco haarstyling heeft daarentegen de voorkeur voor een lage knot met bloem versiering. Bij ritmisch gymnastiek zie je qua haartrends een koploper: De hoge knot. Niet alleen is dit een klassieker, de hoge knot is heel praktisch en comfortabel! Wij geven in dit artikel alle tips en haartrends voor ritmisch gymnastiek.

Waarom de populariteit van de hoge knot?

haartrends hoge knot ritmische gymnastiek

Door de plaatsing en stevigheid van deze knot heeft de gymnaste veel bewegingsvrijheid in de nek en kan er niks voor de ogen vallen. Dit is heel belangrijk tijdens alle sprongen en salto’s en helpt bij de precisie van het uitvoeren van elke beweging.

Natuurlijk is een knot niet de enige optie. Wel vindt elke gymnaste het erg fijn als het haar goed blijft zitten tijdens alle soorten bewegingen met en zonder linten, knotsen, hoepels of ballen. Strakke staarten, ingevlochten haar of meerdere knotten; het kan allemaal!

Ritmische gymnastiek accessoires bestellen

 

Fleur het haar op met accessoires

Als je zo’n hoge knot kan maken heb je altijd een goede basis om mee te beginnen. Vervolgens kun je je uitleven met haar versieringen zoals haarspeldjes en haarkammetjes met strass steentjes of een bun cover met glittertjes. Al helemaal leuk is om de haaraccessoires te matchen met de kleurtjes in jouw turnpakje of gymnastiek uitrusting.

Alista Bun cover met strass

Tip: Zo verberg je foutjes!

Nog geen expert in het maken van een perfecte knot? Of heb je haast en moet je snel een knot in elkaar zetten voor de les?

Knotten banden, scrunchies, haarnetjes of bun covers zijn jouw redders in nood! Hiermee verbergt je gemakkelijk slordige plukjes of net niet ronde knotten.

Vraag om advies en test het kapsel

Het is aan te raden om de versieringen goed vast te zetten in het haar, zodat het er niet uit vliegt tijdens een wedstrijd. Twijfel je of het blijft zitten tijdens een ingewikkelde sprong? Probeer het uit tijdens een training. Vraag ook de trainers om advies of bezoek een speciaalzaak voor dans en sport, zoals DANSWinkel.nl.

ritmisch gymnastiek haartrends