DANSWinkel Trend: Vervang je Sandalen met Ballerina’s deze lente!

0

ballerina's dames rozeBallerina’s zijn onderdeel zijn van de comfy schoenen trends van 2021, maar blijven eigenlijk altijd klassiekers binnen de modewereld. Van oud Hollywood, Audrey Hepburn en Marilyn Monroe, tot vandaag de dag op catwalks en in het dagelijks leven. Ballerina’s worden gedragen en geliefd om hun comfort en elegantie. Ballerina’s horen in elke schoenenkast thuis net als een little black dress en goede jeans.

Inspiratie vanuit Klassiek Ballet

Ballerina’s zijn oorspronkelijk geïnspireerd op de balletschoenen die in het midden van de 18e eeuw door balletdanseressen in Frankrijk werden gedragen. Vervolgens zijn ballerina schoenen enorm in populariteit gestegen rond de jaren ’50 van de vorige eeuw. Voornamelijk door actrices, zoals Audrey Hepburn en Brigitte Bardot, die naast acteren ook aan ballet deden.

Tegenwoordig dragen dansers balletschoenen en dansschoenen op de dansvloer die als gegoten zitten en perfect ingelopen zijn. Het comfort wat deze dansschoenen bieden, willen ze graag ook op straat ervaren. Ballerina’s met lederen zolen zijn een elegante aanvulling op je collectie comfortabele schoenen voor elke dag. Hiermee creëer je de tijdloze, sierlijke, gepolijste uitstraling van balletkleding, maar dan in de alledaagse outfit.

audrey hepburn balletdanseres en actrice

Stijl inspiratie voor Ballerina Schoenen

Deze lente en zomer zien we ballerina’s gecombineerd met pantalons voor een klassieke look, maar ook met comfortabele sport- en danskleding. Zoek je een manier om je edgy stijl te combineren met deze vrouwelijke instappers? Draag ze met hoog opgetrokken sportsokken of een fishnet panty onder je jeans. Of ga voor vergelijkbare loafers, die net iets stoerder zijn.

ballerina's voor de lente ballerina schoenen voor dames
Werner Kern mia ballerina's sole werner kern

Onze favoriet: Werner Kern Ballerina’s

DANSWinkel.nl verkoopt ballerina schoenen van een geliefde dansschoenen fabrikant. Hiermee garandeer je hoge kwaliteit, comfort en een expressieve look, geïnspireerd op dansschoenen. Ballerina’s van Werner Kern hebben lederen zolen wat betekent dat ze zowel op straat als op de dansvloer gedragen kunnen worden.

Dans je graag buiten, maar wil je niet altijd je dansschoenen overal mee naartoe nemen? Ballerina’s met lederen zolen worden in veel kleur en materiaal varianten gemaakt en combineer je erg makkelijk met je dagelijks stijl. Zo kun je je ballerina schoenen dragen en dansen in het park op een spontaan moment.

Meer styling inspiratie met Ballerina’s

werner kern ballerina's dames instappers