Bij deze Summer Schools kan je dansen deze Zomer!

0

Het is alweer bijna zomer! De meeste dansers en dansscholen zijn momenteel druk in de weer met het zoeken naar een manier om de eindvoorstellingen vorm te geven. Verlies daarbij niet uit het oog wat er na de afsluiting van het seizoen aan bod komt: Zomerscholen!

Waarom zou je een zomercursus volgen?

Summer Schools zijn ideaal om de danskennis te verbreden, je conditie bij te houden en jouw danstechniek te verbeteren. Op sommige dansacademies is het zelfs vanzelfsprekend dat iedereen een zomercursus volgt. Je leert nieuwe dansers en choreografen van over de hele wereld kennen, doet danservaring op en misschien nog wel het leukste deel: Je hoeft je dagelijkse kledingvoorschriften van de dansschool niet aan. Dit betekent dat je eindelijk kan dansen in die prachtige, exclusieve balletkleding die je misschien wel voor kerst of je verjaardag hebt gekregen.

Gaan de zomerscholen wel door dit jaar?

Misschien gaat de zomerschool waar je normaal danslessen volgt niet door dit jaar? Of wellicht is de Summer School van jouw dromen dit jaar online, waardoor je deze juist eindelijk kan volgen zonder de torenhoge reiskosten? Met alle chaos van continue veranderingen kan het best lastig zijn om te oriënteren. Daarom zetten wij 8 verschillende dans summer schools op een rijtje die jij kan volgen deze zomer.

Let op: Een aantal zomercursussen hebben een selectie of auditie procedure, dus schrijf je tijdig in! Op zoek naar een handig overzicht van alle zomerscholen, audities en festivals? Bekijk dan onze evenementen agenda.

Nederlandse Zomerscholen

HJS – Summer Intensive 2021

De Henny Jurriëns Studio biedt dit jaar weer een Summer Intensive programma aan voor dansers van gevorderd en professioneel niveau. Er worden workshops gegeven in de stijl van Akram Khan, Ohad Naharin, Marco Goecke, David Zambrano, Jirí Kylián en nog veel meer toonaangevende choreografen. Krijg de tools die de danser van vandaag nodig heeft tijdens dit complete programma met dagelijkse open technieklessen, workshops en uitvoeringen. Dansers kunnen hun eigen programma kiezen en zo lang of kort blijven als ze willen.

Locatie Datum Leeftijd/Niveau
Amsterdam 5 – 23 juli Gevorderd/professional

HJS summer intensive 2021

Summerschool Den Haag

Summerschool Den Haag van Mirella Simoncini is open voor iedereen met passie voor dans, ongeacht achtergrond of ervaring. Deze zomerschool in Den Haag staat dan ook bekend om haar persoonlijke, individuele begeleiding voor alle dansers. Het programma bestaat uit vele diverse danslessen en workshops in klassiek ballet, modern en repertoire. Hierdoor kan je jouw eigen persoonlijke programma samenstellen.

Locatie Datum Leeftijd/Niveau Prijs
Den Haag 26 juli – 15 augustus Ieder niveau Verschilt per les

Summerschool-Den-Haag-ballet

Crea Zomercursussen

Crea is het culturele studentencentrum van Amsterdam! Dit jaar komt Crea weer met een divers aanbod zomercursussen. Wat zo fijn is aan deze summer schools is dat de meeste cursussen een laag ingangsniveau hebben, waardoor iedereen met een interesse in dans mee kan doen. Bovendien heb je de keuze uit verschillende soorten stijlen, waaronder Afromix, improvisatie, klassiek ballet, jazz, urban contemporary en zelfs een gloednieuwe cursus: the art of Drag!

Locatie Datum Leeftijd/Niveau Prijs per cursus
Amsterdam vanaf 2 juli 2021 Ieder niveau Vanaf €165

cursus-dans-z21-dance-and-multi-media-840x400

DanceBootCamp

DanceBootCamp is het zomerkamp voor dansers vanaf 13 jaar. Met groepen voor jongeren en volwassenen bieden ze een zomerkamp van zes dagen waarin je per dag ongeveer zes uur dansles volgt. Naast de lessen is er uiteraard ook de mogelijkheid om bij te komen bij het kampvuur of los te gaan tijdens de feesten. Het docententeam bestaat uit bijzondere dansers. De meeste docenten zijn naast professioneel danser ook docent aan een dansacademie, zoals Lucia Marthas. De organisator van DanceBootCamp biedt daarnaast diverse andere summer schools aan, waaronder Musicalcamp en MuziektheaterKamp.

Locatie Datum Leeftijd/Niveau Prijs per week
Loon op Zand 24 juli – 5 augustus 13+/ieder niveau €555

Dance Bootcamp 2021 zomerkamp

Online Zomercursussen

Amsterdam International Summer School

In samenwerking met Het Nationale Ballet organiseert De Nationale Balletacademie van 6 t/m 10 juli 2021 een live streaming vijfdaags online zomerprogramma. Het online programma van de Amsterdam International Summer School biedt dagelijkse lessen in klassiek ballet, repertoire workshops en elke dag een uur verdiepingsles met focus op een bepaald aspect van ballet. Bovendien heb je de unieke kans om de artistieke staf en een van de solisten van Het Nationale Ballet te ontmoeten in het dagelijkse “Talk with”. In dit live online programma werk je samen met docenten van Het Nationale Ballet, de Junior Company, De Nationale Balletacademie en gastdocenten. Daarnaast krijg je de kans om je op te geven voor een auditie mogelijkheid voor de Nationale Balletacademie (Amsterdam).

Locatie Datum Leeftijd/Niveau Prijs
Online 6 – 10 juli 12-21 jaar/gevorderd €425

NBA amsterdam international summer school 2021

Vaganova Academy Online Intensive

Russian Masters Ballet introduceert de Vaganova Academy Online Intensive. Deze zomercursus is tot stand gekomen in directe samenwerking met de beroemde Vaganova Academy! Dit is dan ook een 100% Vaganova-programma: volgens de methodologie van de Academie en begeleid door dezelfde docenten. Hierdoor maak je kennis met de thuisbasis van klassiek ballet. Bovendien is er een kans tot auditie tot deze prestigieuze balletacademie. Het programma bestaat uit 35 academische uren per week: klassieke dans, spitzen / mannelijke techniek, repertoire, acteren / caractère / gymnastiek.

Locatie Datum Leeftijd/Niveau Prijs per week
Online 28 juni – 21 augustus 10-19 jaar/gevorderd €450 (korting bij meerdere weken)

vaganova summer intensive 2021 ballet

Buitenlandse Summer Schools

Brussels International Ballet – Summer Intensive Program

Brussels International Ballet kondigt met genoegen haar 8e editie Summer Intensive Programma aan van 26 juli 2021 tot 6 augustus 2021 in Brussel, België. De cursus verwelkomt getalenteerde dansers van 13 tot 24 jaar en is gericht op Klassiek- en Modern ballet op hoog niveau. Bovendien is deze zomerschool een unieke kans om samen te werken met wereldberoemde gastdocenten en één op één ondersteuning mee te maken in een vriendelijke, positieve sfeer. Je krijgt ook de kans om auditie te doen voor het professionele trainingsprogramma van het hele jaar door.

Locatie Datum Leeftijd/Niveau
Brussel 26 juli – 6 augustus 13-24 jaar/Intermediate, Advanced en (pre) professional

summer intensive program brussel

Batsheva Summer Course

De Summer Course van Batsheva Dance Company in Israël is de zomercursus voor moderne dansers die dieper in de beroemde Gaga-stijl willen duiken. Gaga is de bewegingstaal die Ohad Naharin heeft ontwikkeld tijdens zijn werk als choreograaf en artistiek directeur van Batsheva Dance Company. De zomerschool biedt dansstudenten een intensief weekprogramma aan met onder andere Gaga-lessen, Ohad Naharin’s repertoire, Gaga-methodologie en een speciaal bezoek aan een repetitie van Batsheva Dance Company.

Locatie Datum Leeftijd/Niveau Prijs
Tel Aviv 18-23 juli 14-18 jaar 1700 NIS (± €430)

Batsheva company summer intensive gaga