Welke teenbeschermers moet ik dragen in mijn spitzen?

0

Iedereen die op spitzen gaat dansen, staat voor deze keuze: Welke teenbeschermers moet ik kiezen? Vele beginnende spitzen danseressen volgen de aanbeveling van de dansdocent, klasgenootjes of dansspeciaalzaak. Als je eenmaal wat meer spitzenervaring op doet, begin je vanzelf te merken wat wel en wat niet voor jouw voeten werkt. Aangezien het geen kwaad kan om je alvast wat verder in te lezen, vertellen wij jou hier alles wat je moet weten over teenbeschermers!

Waarom dragen dansers teenbeschermers?

Ze beschermen letterlijk de tenen tijdens het dansen op spitzen. Teenbeschermers bieden schokdemping en zorgen voor een betere pasvorm van de voorvoeten in de spitzen. Dit is ideaal wanneer de tenen veel aflopen. Hierdoor komt er minder druk te staan op de grote tenen tijdens het dansen en wordt deze druk gelijk over de tenen verspreid. Accessoires als spacers en jelly toes zijn daarnaast geschikt voor dansers met hallux valgus of bunions.

Wat voor soorten bestaan er?

De kans is groot dat de meeste dansers in jouw spitzenles ongeveer dezelfde teenbeschermers dragen. Misschien ben je alleen bekend met de stoffen versie of de rubberen versie? Als je je er echter verder in verdiept, kom je er al snel achter dat je onwijs veel keuze hebt. Van vervormbaar lamswol tot mini beschermers voor de individuele tenen. Over het algemeen zijn de bekendste soorten:

Alista gel teenbeschermersSiliconen bh1094 bunheads teenbeschermers stofStoffen PA1751-12 foam teenbeschermersSchuimrubber TH-074 techdance teenbeschermersWol

 

capezio reversible ouch pouch bh1535 kleurRumpf, Papillon, Bloch, Capezio, Wear Moi, Alista Dancer Basics; bijna ieder balletmerk produceert wel teenbeschermers. Sommige dansmerken hebben een basiscollectie met een paar populaire soorten. Andere dansmerken daarentegen hebben een uitgebreide collectie met teenbeschermers in diverse kleuren, van verschillende materialen en soms zelfs met een vrolijk printje!

Teenbeschermers met Geur?!

techdance th-001 teenbeschermers citroen geurWaar je misschien nog niet eerder van hebt gehoord zijn de teenbeschermers van het merk Techdance. De gel die gebruikt wordt in deze beschermers bestaat niet alleen uit rubber, maar ook uit essentiële oliën. Hierdoor zijn ze verkrijgbaar in diverse geurtjes. Dit maakt Techdance een echte trendsetter op het gebied van spitzen accessoires.

Welke teenbeschermers moet ik kiezen?

capezio bunheads spitzen accessoiresDe geschikte spitzen teenbeschermers voor een danser is heel persoonlijk. Het hangt onder andere van de vorm van de voeten af. De teenbeschermers proberen namelijk een zo recht mogelijk oppervlakte te creëren voor in de platte neus van de spitz.

Na jaren danservaring en heel veel soorten beschermers geprobeerd te hebben, zal je vanzelf een voorkeur voor bepaalde spitzen bescherming ontwikkelen. Misschien draag je wel liever helemaal geen teenbeschermers of juist veel verschillende individuele beschermers en sporttape.

Daarnaast spelen de wensen vanuit de dansschool ook een rol. Sommige dansdocenten hebben bijvoorbeeld een voorkeur voor teenbeschermers van dunner materiaal, omdat de tenen zo nog voldoende bewegingsvrijheid en contact met de spitzen ervaren.

Voor alle vragen over spitzenaccessoires ben je van harte welkom in de fysieke winkels van DANSWinkel.nl! Hier vind je alles wat je nodig hebt om comfortabel te dansen op spitzen. Bovendien kan je hier terecht om professioneel spitzen te laten aanmeten.

Maak een spitzen afspraak